ABD, Gazze’ye Havadan İnsani Yardım Ulaştırdı

featured

ABD’nin Gazze’ye Yardım Operasyonu

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) tarafından yapılan açıklamada, ABD ordusuna ait 3 adet C-130 kargo uçağının Gazze’ye bugün havadan insani yardım ulaştırdığı belirtildi. Ürdün Kraliyet Hava Kuvvetleri ile gerçekleştirilen operasyonda ABD’nin Gazze’nin kıyı şeridine havadan extrabet bıraktığı paletler içinde yaklaşık 38 bin öğünlük gıda bulunduğu kaydedildi.

BM Yetkililerinden Açıklama

Birleşmiş Milletler (BM) yetkilileri, Gazze’deki 2,3 milyon insanın dörtte birinden fazlasının şiddetli açlıkla karşı karşıya olduğunu belirttiler. Havadan atılan yardımların etkili bir yöntem olmadığını extrabet giriş ancak son çare olarak başvurulabilecek bir önlem olduğunu ifade ettiler.

İsrail’in Engeli ve Tepkiler

İsrail ‘in karadan insani yardımların Gazze’ye girişine izin vermemesinden dolayı Ürdün ve Mısır da daha önce havadan insani yardım ulaştırmıştı. Geçtiğimiz günlerde İsrail’in Gazze’de extrabet twitter insani yardım bekleyenlere yönelik saldırısında 116 kişi hayatını kaybetmiş, 760’dan fazla kişi yaralanmıştı. Gazze’deki hükümet ise İsrail’in bu saldırısını “kasıtlı ve planlı” olarak nitelendirmişti.