Pegargiminaz ve Kemoterapi, Akciğer Zarı Kanseri Hastalarının Hayatta Kalma Oranını Dört Katına Çıkarıyor

featured

Yeni Çalışma, Mezotelyoma Tedavisinde Büyük Bir İlerleme

Perşembe günü Jama Onkoloji dergisinde yayınlanan bir çalışma, pegargiminaz ve kemoterapinin akciğer zarı kanseri hastalarında hayatta kalma oranlarını “dört katına” çıkardığını ortaya koydu. Bu sonuçlar, mezotelyoma tedavisinde son yirmi yılda kaydedilen en büyük bilimsel buluş olarak kabul ediliyor.

Mezotelyoma, Hayatta Kalma Oranları Bakımından En Kötü Kanserlerden Biridir

Mezotelyoma, dünya çapında hayatta kalma oranları bakımından en kötü kanserlerden biridir. Cancer Research UK’e göre, Birleşik Krallık’ta her yıl yaklaşık 2.700 yeni vaka teşhis edilmektedir. Bu nedenle, pegargiminaz ve kemoterapinin bu hastalık için potansiyel bir tedavi yöntemi olması büyük bir önem taşımaktadır.

Uluslararası Bir Deneyin Sonuçları

Londra Queen Mary Üniversitesi’nden Profesör Peter Szlosarek liderliğindeki uluslararası bir deneyde, İngiltere, ABD, Avustralya, İtalya ve Tayvan’dan hastalar yer aldı. Deneyde, hastalar altı döngüye kadar her üç haftada bir kemoterapi aldılar. Yarısına pegargiminaz enjeksiyonu yapılırken, diğer yarısına iki yıl boyunca plasebo verildi.

Pegargiminazın Etkisi

Pegargiminaz, kan dolaşımındaki arginin düzeylerini tüketerek kendi hücrelerini üretemeyen tümör hücrelerinin büyümesini engelleyen bir etkiye sahiptir. Araştırma sonuçlarına göre, pegargiminaz ve kemoterapi alan hastaların ortalama hayatta kalma süresi 9,3 ay iken, plasebo ve kemoterapi alan hastaların ortalama hayatta kalma süresi 7,7 aydır.

Profesör Szlosarek, araştırmayla ilgili olarak “Kanser hücrelerinin arginin açlığı ile ilgili araştırmaların meyvelerini görmek gerçekten harika” dedi.