Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Yoğun Bakım Doluluk Oranı Normale Döndü

featured

Yoğun Bakım Doluluk Oranları Normale Döndü

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, hastanelerin yoğun bakım ünitelerindeki doluluk oranlarının normale döndüğünü belirtti. Bakan Koca, Türkiye genelindeki yoğun bakım doluluk oranının yüzde 71 olduğunu ve İstanbul’da da aynı oranın geçerli olduğunu vurguladı. Bu durumun, 3-4 hafta önce yaşanan yüksek doluluk oranlarından önemli bir düşüş olduğunu söyledi. Ayrıca, servis yataklarının doluluk oranının da Türkiye genelinde yüzde 63, İstanbul’da ise yüzde 65 olduğunu belirtti.

35 Bin Yeni Sağlık Çalışanı İstihdam Edilecek

Sağlık Bakanlığı’na yeni personel atamalarıyla ilgili bir soruya cevap veren Bakan Koca, Cumhurbaşkanı’nın müjdesiyle 35 bin yeni sağlık çalışanının istihdam edileceğini duyurdu. Bu atamaların, mevcut sağlık hizmetlerini etkin bir şekilde sürdürebilmek ve yeni açılan hastanelerin personel ihtiyacını karşılamak amacıyla yapıldığını belirtti. Atamaların takvimi başladı ve bugün imzalar atıldı. Bu hafta içinde kılavuzun ÖSYM’ye gönderileceğini söyledi. Adaylar arasında mülakat yapılmayacak ve tüm adaylar eşit koşullarda yarışacak. Hemşirelerden oluşan 15 bin kişi ve hizmet personeli olarak görev yapacak 8 bin kişi olmak üzere toplamda 35 bin yeni sağlık çalışanı alınacak. Branş dağılımı ve nihai takvim, ÖSYM ile birlikte hazırlanan kılavuzda ilan edilecek.

Antalya Şehir Hastanesi Tam Kapasiteyle Hizmete Alınacak

Bakan Koca, yakında Antalya’da bir şehir hastanesinin tam kapasiteyle hizmete alınacağını açıkladı. Hasta kabulünün başladığı Antalya Şehir Hastanesi’nin resmi açılışının ise önümüzdeki 2-3 hafta içinde Cumhurbaşkanı tarafından yapılacağını belirtti.