Türkiye, İsrail Başbakanı’nın ABD Kongresi Konuşmasına Tepkili

featured

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’tan Tepki

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ABD Kongresi’nde yaptığı konuşma sonrası sert bir açıklama yaptı. Kurtulmuş, “Uluslararası mahkemelerde yargılanan bir katliamcıyı insan hakları, demokrasi, adalet namına ayakta alkışlayan topluluk, bu katliamın ortakları olarak insanlığın hafızasına kazınmıştır. Yazıklar olsun size…” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan Endişe

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İsrail Başbakanı’nın ABD Kongresinde gördüğü alkışların insani değerler, uluslararası hukuk ve demokrasi açısından endişe verici olduğunu belirtti. Yılmaz, “Dünyanın tüm erdemli kişileri ve yönetimleri ile birlikte; insani hukukun, mazlum ve işgal altında olan Filistin halkının yanında olmaya, herkes için adaleti ve barışı savunmaya devam edeceğiz.” dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan Utanç Verici Açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada İsrail Başbakanı’nın konuşması ve aldığı destekle ilgili olarak, “Tarih, zalimlerin zulmünü de, çocuk katili zalimleri alkışlayanları da asla unutmayacak. Bugün yaşananlar insanlık adına utanç verici bir tablodur. Biz mazlumların, masumların, Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.