Aktivist Oliver Stone: “İsrail Nükleer Bomba Yapmak İstiyor”

featured

Stone, İsrail’in Nükleer Bomba İsteklerini Eleştirdi

ABD’li aktivist Jose Vega’nın internet yayınında konuşan ünlü yönetmen Oliver Stone, İsrail’in nükleer bomba yapmak istediğini ifade ederek, ABD’nin İsrail’e koşulsuz desteğini eleştirdi. Stone, İsrail’in zenginleştirilmiş uranyumla bomba yapmayı hedeflediğini belirtti.

Netanyahu’yu “Delirmiş” Olarak Nitelendirdi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’yu tanıdığını ve daha önce röportaj yaptığını söyleyen Stone, Netanyahu’yu “tamamen delirmiş” olarak nitelendirdi. Stone, Netanyahu’nun Gazze’deki saldırıları “intikam olarak meşrulaştırdığını” dile getirdi.

İsrail’in Gazze’ye Yönelik Saldırılarına Tepki Gösterdi

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına tepki gösteren Stone, 7 Ekim’den bu yana 20 binden fazla Filistinlinin öldürülmesini “hayatında böyle bir katliam görmediğini” belirterek dehşete düştüğünü ifade etti. Stone, İsrail’in Filistinlileri Mısır’a gönderme planını da eleştirdi.

ABD’nin İsrail’e Verdiği Desteği Eleştirdi

Amerikalı ünlü yönetmen, ABD’nin İsrail’e verdiği tam desteği eleştirerek, ABD Başkanı Joe Biden’ı İsrail’e “her istediğini verdiği” için eleştirdi. Stone, İsrail’e verilen koşulsuz desteğin sürdürülemeyeceğini vurgulayarak, ABD’nin İsrail ile ilişkilerini kesmesini istedi.