İsrail Al Jazeera’nın Kudüs’teki Ofisine Baskın Düzenledi

featured

Al Jazeera’nın Kapatılması Kararı

İsrailli yetkililer, hükümetin Katar merkezli televizyon kanalı Al Jazeera’nın İsrail’deki faaliyetlerini durdurma kararı aldı. Kararın gerekçesi olarak ulusal güvenliği tehdit ettiği ve Gazze’deki savaş devam ettiği sürece kanalın faaliyetlerinin durdurulacağı belirtildi.

Baskın ve Tepkiler

İsrailli bir yetkili ve bir Al Jazeera kaynağı, kanalın Kudüs’teki ofis olarak kullandığı otel odasına yapılan baskını doğruladı. Yayımlanan videoda sivil giyimli yetkililerin otel odasındaki kameraları söktüğü görülüyor. Al Jazeera, bu kararı “suç” olarak nitelendirirken ulusal güvenliği tehdit ettiği iddiasını “tehlikeli ve gülünç bir yalan” olarak değerlendirdi.

Alınacak Tedbirler

Hükümetin aldığı karar doğrultusunda Al Jazeera’nın İsrail’deki ofislerinin kapatılması, yayın teknik ekipmanlarına el konulması, kanalın uydu ve kablo yayınlarından çıkarılması ve internet sitesinin erişime engellenmesi gibi önlemler alınacak. İsrail Parlamentosu, ulusal güvenliğe tehdit olarak görülen yabancı kanalların geçici olarak kapatılmasına izin veren tasarıyı 1 Nisan’da onaylamıştı.