ABD Senatosu, İsrail ve Ukrayna’ya Güvenlik Paketi Sunuyor

featured

Ukrayna’ya Askeri Yardım ve İstihbarat Desteği

ABD Senatosu’nun çoğunluğunu elinde bulunduran Demokratlar, yaklaşık 111 milyar dolarlık bir güvenlik paketiyle İsrail ve Ukrayna’ya yardım sunmayı planlıyor. Ukrayna’ya Rusya ile devam eden savaş nedeniyle kaynak sıkıntısı yaşandığı belirtilerek askeri eğitim ve istihbarat desteği için 15 milyar dolardan fazla kaynak ayrılması öngörülüyor.

İsrail’e Füze Savunma ve Hava Savunma Sistemleri

Güvenlik paketi kapsamında İsrail’e 10,6 milyar dolar yardım öngörülüyor. Bu yardımın 4 milyar doları füze savunma kabiliyetlerinin artırılması için ayrılırken, 1,2 milyar doları ise “Demir Işın” hava savunma sisteminin geliştirilmesi amacıyla kullanılacak.

ABD’nin Silah Üretim Kapasitesi ve Denizaltı Sanayisine Yatırım

Güvenlik paketi, ABD’nin silah ve mühimmat üretim kapasitesini artırmak ve denizaltı sanayisine yatırım yapmak için 43,6 milyar dolarlık kaynak ayırıyor. Ayrıca Amerika-Meksika sınırındaki güvenlik önlemlerini artırmak için ek tedbirler de paketin içerisinde yer alıyor.

Paketin yasalaşabilmesi için Senato’da onaylanması ve ardından Temsilciler Meclisi’nde de kabul edilerek ABD Başkanı Joe Biden tarafından imzalanması gerekiyor.