Nurettin Çakmak, Atıklardan Geyik Heykeli Yaparak Çevre Bilincini Artırıyor

featured

Mardin Sanat Merkezi’nde Doğal Yaşama Dikkat Çekiyor

Dicle Üniversitesi (DÜ) Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü’nden mezun olan 3 çocuk babası Nurettin Çakmak, evinin altındaki “Mardin Sanat Merkezi” adını verdiği atölyesinde doğal yaşama, çevre kirliliğine ve geri dönüşüme dikkati çekmek için atıklardan heykel yapıyor.

Atıklardan Yaptığı 22 Heykel Arasında 3 Metre Yüksekliğindeki Geyik Heykeli

Yaklaşık 15 yıldır atıklardan 22 heykel yaparak özel şirketler ile müze ve kurumlara hediye eden Çakmak’ın yeni eseri ise 3 metre yüksekliğinde, 2,5 metre uzunluğundaki geyik heykeli oldu.

Doğaya Zararlı Maddeler Kullanarak Çevre Kirliliğine Dikkat Çekiyor

Çakmak, doğaya zarar veren atık metallerden 22 eser hazırladığını belirterek, geçen yıl metal geri dönüşüm atıklarından hazırladığı şahmeran heykeli ile çevre kirliliğine dikkat çekti.

Atıklarla Hazırladığı Geyik Heykelini Atık Müzesine Bağışladı

Çakmak’ın 6 ay süren titiz çalışması sonucu hazırladığı geyik heykelini, Midyat ilçesinde bulunan Haşimoğlu Atık Entegre AŞ bünyesindeki atık müzesine bağışladığı belirtildi.

Çakmak, heykelde 1 ton ağırlığında demir kullanarak doğaya zararlı maddeleri kullanarak çevre bilinci oluşturmayı amaçladığını vurgulayarak, “Geyik doğada nadir görülen, korunması gereken hayvanlardan biri. Amacımız doğayı ve hayvanları korumak, toprağımıza, doğamıza, dağlarımıza, yeşil alanlarımıza sahip çıkmak” şeklinde konuştu.