Belçika’dan Kayseri’ye Bisikletle 2’nci Kez Yolculuk

featured

Mustafa Öz, Memleketine Bisikletle İkinci Kez Geldi

Belçika’nın Anvers şehrinde yaşayan evli ve 5 çocuk babası Mustafa Öz, 2019 yılında bisikletiyle 3 bin 400 kilometrelik yolu katederek memleketi Kayseri’ye geldi. Gurbetçi Öz, bundan 5 yıl sonra yeniden memleketine bisikletle gitmeye karar verdi. 5 ay süren hazırlığın ardından Öz, 20 gün önce yola çıktı. Çok sayıda şehri bisikletiyle geçen Öz, 20 günün sonunda memleketi Kayseri’ye 2’nci kez bisikletiyle geldi.

“Avrupa’da Bisiklet Yollarının Eksikliği Beni Zorladı”

Yaşadığı süreci anlatan Mustafa Öz, “Yurt dışında kalıyorum. 1968 yılında gittik. Babam bizi aldı, götürdü. Yıllardan beri de oradayız. İnşaat sektöründe çalışıyoruz. Son 20 seneden beri bisiklete olan bir tutkum var.” dedi. Belçika’dan Kayseri’ye gelmenin uzun bir yolculuk olduğunu belirten Öz, “Yaklaşık 5-6 ay hazırlık yaptım. Yolların durumu ve kalacağım yerlerin programını hazırladım. Avrupa’da bisiklet yolu eksikliği beni zorladı. En büyük sıkıntım o oldu. Çünkü ana yolda arabayla yan yana gidiyorsun.” açıklamasında bulundu.

“Seneye Tuna Boyu’na Gideceğim”

Gelecek yıl Tuna Boyu’nu bisikletiyle geçmeyi planlayan Öz, “Bisikletseverler kendilerine bir program yapsın. Tek başlarına yola çıkmasınlar. Muhakkak bu sporu yapsınlar. Bisiklete tutkum var. ‘Ben bunu yapabilir miyim?’ diye düşündüm.” diyerek tecrübelerini paylaştı. 63 yaşındaki Öz, “Seneye, canım sağ olursa Tuna Boyu’na gideceğim. Bisikletle Edirne’den çıkıp, Bulgaristan’ı geçip, Tuna Nehri’nin Karadeniz’e aktığı yerden gideceğim. Bu yolculuk yaklaşık 4 bin kilometre.” şeklinde planlarını aktardı.