Stoltenberg ve Stubb, Ukrayna Krizi ve NATO’nun Rolü Hakkında Ortak Basın Toplantısı Düzenledi

featured

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg’in Açıklamaları

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg , Ukrayna’ya hava savunması, mühimmat ve yardım konusunda derhal destek verilmesi gerektiğini vurgulayarak, Ukrayna’nın başarılı olduğunu ancak destek beklediğini dile getirdi. Stoltenberg, NATO’nun Ukrayna’ya güvenlik desteği sağlama çabalarını sürdürdüklerini belirtti. Ayrıca, NATO’nun caydırıcılığının işe yaradığını ve bir müttefike yapılan saldırının tüm müttefiklere yapılan bir saldırı anlamına geleceğini ifade etti.

Finlandiya Cumhurbaşkanı Stubb’un Açıklamaları

Finlandiya Cumhurbaşkanı Alexander Stubb , Finlandiya’nın NATO’ya üyelik sürecini ve Rusya ile sınırını iki katına çıkaran İttifak’ın güvenlik tehditlerini ele aldı. Stubb, Finlandiya’nın NATO’ya sadık, yapıcı 1xbet ve sorumlu bir ortak olmayı hedeflediğini belirtti. Ayrıca, Finlandiya’nın askeri gücü ve NATO ile iş birliği konusundaki taahhütlerine değindi.

AB Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Josep Borrell’in Uyarısı ve Stubb’un Değerlendirmesi

Finlandiya Cumhurbaşkanı Stubb, Avrupa’nın olası bir savaşa hazırlanması gerektiği yönündeki uyarıya atıfta bulunarak, Finlandiya’nın Ukrayna’ya destek vermeye devam edeceğini vurguladı. Stubb, Avrupa’nın da Ukrayna’ya destek olması gerektiğini, bu desteğin savaşın Avrupa topraklarına taşınmasını engelleyebileceğini belirtti. Ayrıca, Ukrayna’ya finansal ve askeri destek sağlanması gerektiğini vurguladı.