Gazze’de Gıda Yardımı Erişimi Zorlaşıyor

featured

OCHA Raporu: Gıda Yardımı Operasyonları Engelleniyor

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), Gazze’deki son duruma ilişkin yayımladığı güncelleme raporunda, gıda yardımı için operasyonel alan ve teslimata erişimin büyük ölçüde engellendiğini belirtti.

Gıda ve Temiz Su Erişimi Eksikliği Kıtlık Tehlikesini Artırıyor

Rapor, Gazze’deki çatışmaların, sağlık hizmetlerindeki aksamaların ve gıda ve temiz suya erişim eksikliğinin kıtlık riskini artırdığına dikkat çekti. Gazze’nin kuzeyindeki gıda dağıtımının ihtiyaçların çok altında kaldığı vurgulandı.

Raporda, zor durumdaki insanların acil gıda güvenliği ihtiyaçlarının karşılanması için sürekli koordinasyon ve desteğin öneminin altı çizildi.

Çocuk ve Hamile Kadınlarda Yetersiz Beslenme Endişe Verici

Raporda, sağlık hizmetlerindeki sorunlar ve gıda güvenliğinin kötüleşmesi nedeniyle çocuklar ile hamile ve emziren kadınlardaki yetersiz beslenme durumunun endişe verici olduğu ifade edildi.

Gazze’de Kıtlık Tehlikesi

Birleşmiş Milletler’e göre, İsrail’in yoğun saldırısı altındaki Gazze Şeridi’nde 2,2 milyon kişi kıtlık tehlikesiyle karşı karşıya bulunuyor. Gazze’de 378 bin kişi “felaket” olarak adlandırılan 5. seviye, 939 bin kişi ise “acil durum” olarak bilinen 4. seviye açlıkla mücadele ediyor.