Kahramanmaraş Depremi Sonrası Aile Hekimlerinden İş Bırakma Tehlikesi

featured

Dr. Ahmet Kandemir: “Maddi Kayıplar Giderilmedikçe İş Bırakacağız”

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen bölgedeki sorunlar büyümeye devam ediyor. Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası (AHESEN) Başkanı Dr. Ahmet Kandemir, deprem bölgesindeki aile hekimlerinin iş bırakacağını açıkladı. Kandemir, depremin ağır yaralar bıraktığı illerde aile hekimlerinin zor şartlarda görev yaptığını belirterek, uğradıkları maddi kayıpların giderilmesi için taleplerini Sağlık Bakanlığı’na ilettiklerini ifade etti.

18 Ay Daha Uzatılması Talep Ediliyor

Dr. Kandemir, “Su basan konteynerlerde, yarı hasarlı binalarda hizmet veren aile hekimlerinde çalışma koşullarının zorluğuna bir de geçim derdinin eklenmesinin kabul edilemez olduğunu” vurgulayarak, yetkili makamlar gerekeni yapana kadar bölgede iş bırakma eylemleri yapma kararı aldıklarını belirtti. Ayrıca, Aile Hekimliği Ödeme ve Sözleşme yönetmeliğinde yapılan değişiklikle ilgili de açıklamalarda bulunarak daha önce uzatılan sürenin en az 18 ay daha uzatılmasını talep ettiklerini dile getirdi.

Bir günlük iş bırakma eyleminin 20 Mart Çarşamba günü Hatay’da olacağını belirten Dr. Kandemir, deprem bölgesindeki aile hekimlik birimlerinde nüfus azalmasıyla aile hekimlerinin ve aile sağlığı çalışanlarının ücretlerinde kayıplar oluştuğunu da belirtti.