Kırıkkale’de 40 Santimetrelik Devasa Kitle Başarıyla Çıkarıldı

featured

Bayraktar’a Başvuruda Bulunduğunda Büyük Bir Kitle Saptandı

‘Kırıkkale’de yaşayan ve rahatsızlığı nedeniyle bir süre önce kadın doğum uzmanı Prof. Dr. Yavuz Şimşek’e başvuran Bayraktar’ın ultrason ve MR sonuçlarında rahim kaynaklı büyük bir kitle saptandı. Ankara’da özel bir hastanede 6 gün önce yapılan operasyonla Bayraktar’ın rahim ve yumurtalıkları korunarak kitle çıkarıldı. Prof. Dr. Yavuz Şimşek, Kırıkkale’deki muayenehanesinde hastanın çok büyük kitlenin neden olduğu karın ağrısı ve şişkinlik şikayetiyle kendisine başvurduğunu söyledi.

İyi Huylu Olsa da Kitleler Doğurganlığı Tehdit Ediyor

Prof. Dr. Yavuz Şimşek, hastanın ameliyatın ardından günlük hayatına hızlıca döndüğünü belirterek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde hastanın kontrolünü yaptıklarını dile getirdi. Patoloji sonucunda da kötü bir sonuç çıkmadığını anlatan Şimşek, şöyle devam etti: “İyi huylu miyom’ dediğimiz bir yapı çıktı. İyi huylu da olsa bu kitleler doğurganlığı tehdit ediyor. Geç kalındığında ve deneyimli ellerde ameliyata alınmadığında iş rahim ve yumurtalıkların alınmasına kadar gidebiliyor.

“İleride İnşallah Anne Olmak İstiyorum”

Hasta Azize Bayraktar da karın şişliği ve ağrısının artması üzerine Yavuz Şimşek’e başvurduğunu ifade etti. Şimşek’in tanısıyla karnında kocaman bir kitle olduğunu öğrendiğini anlatan Bayraktar, 12 yıldır bu ağrıyla yaşadığını belirterek, “Çok korkuyordum ama hocama güvendim. Doğum günümde çok önemli bir ameliyat geçirdim. Bugün ayaktayım, yumurtalıklarım korundu. Ayrıca hocam 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde güzel bir haber verdi. Patoloji sonucum temiz çıktı, kendimi çok iyi hissediyorum. Günlük hayatıma çok hızlı döndüm, zorluk yaşamadım. İleride inşallah anne olmak istiyorum.” diye konuştu.