Ankara’da 152 Kilo Olan Çocuk, Etlik Şehir Hastanesi’nde Tedavi Altında

featured

Hasan Gültekin’in Kilo Sorunu

Ankara’da 2009 yılında 3,5 kilo olarak dünyaya gelen Hasan Gültekin, 14 senede 152 kiloya ulaştı. Kilo fazlalığı nedeniyle annesi Emine Gültekin tarafından Etlik Şehir Hastanesi Çocuk Hastanesi’ne götürüldü. Doktorların muayenesinin ardından takip amaçlı hastaneye yatırılan Gültekin, yapılacak tetkiklerden sonra tedaviye başlanacak.

Anne Emine Gültekin’in İfade ve Endişeleri

Emine Gültekin, Hasan’ın bebeklikten beri kilolu olduğunu belirterek, “Bebekken ‘onu yesin, bunu yesin’ diye peşinden koşan bir anne değildim. Her şeyi yiyen bir bebekti. Büyüdüğünde de bunu kontrol altına alamadık. Son 3 yılda kilo alımı daha da arttı. Hareketleri yavaşladı, nefes darlığı ve yorgunluk şikayetleri başladı. Bu nedenle hastaneye başvurduk.”

Hasan Gültekin’in Düşünceleri

Hasan Gültekin, “Uyanır uyanmaz karnımı doyuruyorum. Dışarıda ve evde her türlü yemeği seviyorum. Günlük 2 paket çikolata tüketiyorum. Artık kilo vermek istiyorum ve futbol oynamak istiyorum” dedi.

Doktor Şenay Savaş Erdeve’nin Açıklamaları

Prof. Dr. Şenay Savaş Erdeve, “Hasan’ın yaşam tarzında değişiklikler yapmamız gerekiyor. Beslenme ve fiziksel aktivite planlarıyla kilosunu ideal seviyeye indirmeye çalışacağız. Obezite toplum için önemli bir sorun. Ülkemizde her 10 çocuktan biri obez. Bu nedenle erken yaşta beslenme alışkanlıklarının kazandırılması ve fiziksel aktivitenin artırılması gerekiyor.” şeklinde konuştu.