Doğada Hayata Dönüş: Rehabilite Edilen Şahinlerin Hikayesi

featured

İki Şahin, Rehabilitasyon Merkezine Getirildi

Merkez Sallar köyü ile Akçakoca ilçesi Subaşı köyünde bulunan “bayağı” ve “kızıl” türündeki şahinler, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü’ne bağlı rehabilitasyon merkezine getirildi. Ağız enfeksiyonu nedeniyle uçma yetilerini kaybettikleri belirlenen şahinler, veteriner hekimlerin tedavisiyle doğada hayatta kalabilecek düzeye getirildi.

Tedavi Süreci ve Rehabilitasyon

Veteriner hekim Zeynep Hızal, şahinlerin uçamamalarının ortak sorunu olduğunu ve beslenme yetersizliğine bağlı olarak göğüs ve kanat kaslarının eridiğini belirtti. Hızal, hayvanlara protein takviyesi ve serum tedavisi uygulayarak kas gelişimlerine destek olduklarını, egzersizlerini yaptırdıklarını ve şu anda rehabilitasyon sürecinin devam ettiğini açıkladı.

Gözlem ve Doğaya Dönüş

Hızal, kızıl şahinin yaşlı olması sebebiyle gözünde katarakt bulunduğunu ve tedavisinin uzun sürebileceğini belirtti. Diğer şahinin ise iyileştiğini ve beslenmesini kendi başına yapabildiğini söyledi. Kızıl şahini bir süre daha misafir edeceklerini ancak diğerini en kısa sürede doğaya salacaklarını ifade etti.