İzmirli Liseli Yaman Çakaroğlu, Japonya’da Bilim Seferine Katılacak

featured

Yaman Çakaroğlu’nun Başarıları

İzmirli lise öğrencisi Yaman Çakaroğlu, Japonya’daki Okyanus Politikası Araştırma Enstitüsü (OPRI) tarafından düzenlenen proje kapsamında Batı Pasifik Bilim Seferine katılacak. Çakaroğlu, TÜBİTAK’ın düzenlediği Lise Öğrencileri Arası Kutup Araştırma Projeleri Yarışması’nda Türkiye üçüncülüğü elde etti.

Yaman Çakaroğlu’nun Japonya Macerası

Çakaroğlu, TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Enstitüsü’ne davet edilerek Japonya’daki OPRI’nin Uluslararası Okyanus Bilinci Geliştirme Projesi’ne katılma şansı elde etti. 20 günlük bilim seferi kapsamında Güney Okyanusu ve Antarktika üzerinde çalışacak.

Yaman Çakaroğlu’nun Projeleri

Çakaroğlu, topoğrafik ölçümlemeler ve iklim değişikliği analizi konularında yaptığı projelerle dikkat çekti. Projeleriyle Türkiye’de birçok başarı elde eden Çakaroğlu, bu kez uluslararası alanda deneyim kazanacak.

Gelecek Hedefleri ve Mesajı

Yaman Çakaroğlu, gelecekte araştırmacı olmayı hedeflediğini ve elektrik elektronik ile yan dal olarak jeoloji veya geometrik mühendisliği okumak istediğini belirtti. Kendisine kapı açan TEKNOFEST gibi yarışmalara katılmanın gençlere büyük fırsatlar sunduğunu vurguladı.