Petrol Fiyatları Çin Ekonomisi ve Jeopolitik Gelişmelerle Düşüş Yaşıyor

featured

Brent Petrolün Varil Fiyatı Geriledi

Dün 84,08 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 82,80 dolar seviyesinde tamamladı. Bugün ise saat 09.09 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,27 azalarak 82,58 dolara geriledi.

Çin Ekonomisinin Etkisi

Çin’in Kovid-19 sonrası ekonomisini canlandırmak için belirlediği hedeflerin uygulanabilirliği sorgulanırken, petrol fiyatları düşüş eğiliminde. Çin’den gelen açıklamaların ekonomik büyümeyi yeterince desteklemeyeceği ve petrol talebinde düşüş yaşanabileceği endişesi fiyatlara aşağı yönlü baskı yapıyor.

Jeopolitik Gelişmelerin Etkisi

Mısır’da yapılan ateşkes görüşmelerinin olumlu sonuç verebileceği beklentisi petrol fiyatlarını desteklerken, Hamas, Katar ve ABD’den heyetlerin Gazze’de yeni bir ateşkes müzakereleri turuna devam etmeleri bekleniyor. Bu gelişmeler fiyatların düşüşünü destekliyor.

OPEC+ Üretim Kesintileri

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubu, üretim kesintilerini haziran sonuna kadar uzatacaklarını duyurdu. Bu karar arz endişelerini azaltarak petrol fiyatlarını destekleyen faktörler arasında yer alıyor.