İstanbul’da Et Fiyatlarındaki Artış Vatandaşları Zorluyor

featured

İstanbul’da Kırmızı Et Fiyatları Yükselişte

İstanbul’da et fiyatlarındaki son zamların ardından market ve kasaplardaki fiyatlar da değişti. Et ve Süt Kurumu’nun belirlediği fiyatlar da dikkate alındığında kırmızı etin farklı tarifeler üzerinden fiyatlandırıldığı görüldü.

Et Fiyatları Semtten Semte Değişiyor

İstanbul’da kıyma, dana kuşbaşı, sucuk ve bettilt pirzola gibi et çeşitlerinin fiyatları semtten semte değişkenlik gösteriyor. Örneğin, Beylikdüzü’nde kıymanın kilosu 540 liradan satılırken, Başakşehir’de fiyatlar 600 liraya kadar çıkabiliyor.

Vatandaşlar Et ve Süt Kurumu Önünde Uzun Kuyruklar Oluşturdu

Artan et fiyatları nedeniyle vatandaşlar, Et ve Süt Kurumu’nun daha uygun fiyatlar bettilt giriş sunduğu yerlerde uzun kuyruklar oluşturuyor. Ancak bazı vatandaşlar, kasaplardaki yüksek fiyatlar nedeniyle alım güçlerinin azaldığını dile getiriyor.

Fiyatlardaki Değişim ve Spekülasyonlar

Fiyatlardaki artıştan rahatsız olan kasaplar, semtler arasındaki fiyat farklarını bölgedeki kira bedellerine bağlıyor. Bazı esnafın spekülasyon yaparak bet tilt fiyatları yükselttiğini belirten yetkililer, vatandaşların ete erişimini zorlaştıracak uygulamalardan kaçınılması gerektiğini vurguluyor.