YDA Şirketiyle Devlet Arasındaki Kule Anlaşmazlığı

featured

Devlete Satılacak 2 Kule İddiası

Ankara’nın en değerli bölgesinde, Cumhurbaşkanlığı Sarayı karşısında bulunan Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri’ne ait arsada YDA şirketi tarafından inşa edilen 6 kuleden 2’sinin devlete satılmak üzere pazarlık yapıldığı iddiası gündeme geldi. CHP’li Ulaştırma Bakanı Karasu, bu iddialar üzerine harekete geçti.

Pazarlık ve Değer Tespiti Çalışmaları Başladı

CHP’li Ulaştırma Bakanı Ulaş Karasu, YDA şirketine ait 2 kule için Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü’ne satılması için değer tespit çalışmalarının başlatıldığını açıkladı. Karasu, iddiaların araştırılması için TBMM’ye önerge verdi.

Rant Davası ve Ticari İlişkiler

YDA’nın Tarım Kredi’den aldığı arsada yükselttiği gökdelenlerle ilgili rant davası devam ederken, DHMİ bürokratları Murat Gül ve Ayfer Kara’nın bu kuleleri satın almaya çalıştığı iddia ediliyor. Karasu, bu durumu Ulaştırma Bakanı’na sordu.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Melih Gökçek döneminde verilen ayrıcalıklı imar hakkı nedeniyle bu projeye karşı dava açmıştı. Ankara 17. Asliye Hukuk Mahkemesi, dava sonucunda kazanç paylaşımı talebini reddetmişti.