Fitch Ratings: Türkiye’nin Ekonomi Politikaları Güven Veriyor

featured

Fitch Ratings Analisti Erich Arispe Morales, Türkiye’yi Değerlendirdi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings’in Kıdemli Direktörü ve Türkiye Analisti Erich Arispe Morales, Türkiye’nin ekonomi politikalarının güven verici olduğunu belirtti.

Politika Değişikliğinin Etkinliği ve Diğer Gelişmeler

Morales, politika değişikliğinin etkinliği, rezerv seviyelerindeki iyileşme, dolarizasyonu artırmadan döviz korumalı mevduatların azaltılması, cari açığın düşürülmesi ve enflasyon beklentilerinin hafifletilmesine ilişkin gelişmelerin, Türkiye’nin ekonomi politikalarının doğrulandığını ifade etti.

Türkiye’nin Kredi Notu ve Not Görünümü

Fitch Ratings’in geçen hafta Türkiye’nin kredi notunu ‘B’den ‘B+’ya yükselttiğini ve not görünümünü “durağan”dan “pozitif”e çıkardığını hatırlatan Morales, Türkiye’nin ekonomi politikalarındaki tutarlı değişimin olumlu sonuçlarını gördüklerini belirtti.

Enflasyon ve Cari Açıkta Öngörüler

Morales, Türkiye’nin enflasyon beklentilerinin hafiflediğini ve cari açığın düşmeye devam ettiğini vurgulayarak, ülkenin makroekonomik politikalarının olumlu etkilerini gözlemlediklerini dile getirdi.

Rezervlerdeki İyileşme ve Finansal Dolarizasyon

Fitch Ratings Analisti Morales, Türkiye’nin uluslararası rezervlerindeki iyileşmeyi ve finansal dolarizasyonun artmamasını olumlu bir gelişme olarak değerlendirdi. Ayrıca, döviz korumalı mevduatlardaki azalmanın önemli bir adım olduğunu belirtti.

Yabancı Yatırımcıların Değerlendirmesi

Morales, yabancı yatırımcıların Türkiye hakkındaki kararlarında politika değişikliğinin önemli bir etken olduğunu ve Türkiye’nin dış finansman koşullarında iyileşme sağladığını ifade etti.