Elon Musk, Tesla Reklamlarına Yöneliyor

featured

Elon Musk, Uzun Süren Direnişini Kırdı

Tesla CEO’su Elon Musk, uzun yıllar boyunca reklam vermeme konusundaki inadını geçen yıl kırdı. Şirketin kötüleşen satışları sonrasında Musk, reklamlara başvurma kararı aldı. Geçmişte reklamlardan kaçınan Musk, 2019’da yaptığı bir Twitter paylaşımında “reklamdan nefret ettiğini” ve reklam bütçesini ürün geliştirmek için kullandıklarını belirtmişti.

Çarpıcı Dönüş

Musk için ürünün yeterince iyi olması durumunda reklamın gereksiz olduğuna inanılan olay, Tesla’nın reklam yapmaya başlamasıyla dikkat çekici bir dönüşe işaret ediyor.

6,4 Milyon Dolar Harcama

Wall Street Journal’ın haberine göre, Musk’ın reklamlara karşı olmasına rağmen Tesla, 2023 yılında ABD’de yaklaşık 6,4 milyon dolar reklam harcaması yapmıştır. Bu rakam, 2022’deki 175 bin dolarlık harcamaya kıyasla oldukça yüksektir ancak diğer otomobil üreticilerinin reklam bütçeleriyle karşılaştırıldığında oldukça düşüktür.

Musk’ın Tepkisi

Geçen yıl bir şirket hissedar toplantısında reklam önerisi gündeme geldiğinde Musk, “Biraz reklam yapmayı deneyeceğiz ve sonucunu göreceğiz” şeklinde yanıt vermiştir. Bu adım, şirketin algısını düzeltmek ve daha geniş kitlelere ulaşmak için atılmış önemli bir adımdır.