Moody’s Bankaların Kredi Notlarını Düşürdü

featured

Moody’s Yaptığı Açıklamada New York Community Bank ve Flagstar Bank’ın Notlarını Düşürdü

Moody’s tarafından yapılan açıklamaya göre, New York Community Bank ve iştiraki Flagstar Bank’ın tüm uzun vadeli ve bazı kısa vadeli notları ile değerlendirmeleri düşürüldü. New York Community Bank’ın uzun vadeli kredi notunun “Ba2″den “B3″e, Flagstar Bank’ın notunun da “Baa2″den “Ba3’e indirildiği kaydedildi. Açıklamada, söz konusu bankaların tüm uzun vadeli notlarının daha fazla not indirimi için izlemede kalmaya devam ettiği belirtildi.

Fitch Ratings da Notları Düşürdü ve Görünümü “Negatif” Olarak Belirledi

Moody’s yanı sıra uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarından Fitch Ratings da New York Community Bank ve Flagstar Bank’ın uzun ve kısa vadeli kredi notlarını düşürdü. Fitch Ratings, bankaların not görünümünü “negatif” olarak belirledi. Bu not indirimleri, New York Community Bank’ın ocak ayı sonunda yayımladığı bilançosunda sürpriz zarar açıklaması sonrası yönetim değişikliğine gitmesinin ardından geldi.

Banka Yönetiminde Değişiklikler Yapıldı

New York Community Bank, CEO olarak Alessandro DiNello’yu atarken Thomas Cangemi’nin yerine getirdi. Banka, operasyonlarını istikrara kavuşturmak için DiNello’yu Yönetim Kurulu Başkanı olarak atamıştı. Ayrıca banka, dördüncü çeyrek finansal sonuçlarında değişikliğe giderek dahili risk yönetimine ilişkin açıklama eklemişti.

Bu not indirimlerine ilişkin New York Community Bank’ın ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonuna (SEC) yaptığı bildirimde, iç kredi incelemesine dair iç kontrollerde etkin olmayan gözetim, risk değerlendirme ve izleme faaliyetlerinden kaynaklanan zayıflıkların tespit edildiği belirtilmişti.