Trakya Üniversitesi Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özbar, Olimpiyatlarda Görev Yapacak İlk Kadın Hakem Olmanın Gururunu Yaşıyor

featured

Trakya Üniversitesi Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özbar, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde voleybol branşındaki ilk kadın hakem olarak olimpiyatlara katılmanın büyük bir gurur ve mutluluk kaynağı olduğunu dile getirdi.

Prof. Dr. Özbar, Avrupa’dan olimpiyatlara 8 hakemin katıldığını, bunların içerisinde tek Türk ve tek kadın hakem olarak kendisinin olimpiyatlarda görev yapacağını belirtti. Bu durumun kendisi için büyük bir gurur kaynağı olduğunu ifade eden Özbar, aynı zamanda Avrupa’yı da temsil eden tek kadın hakem olacağını söyledi.

Özbar, olimpiyatlarda rezerv hakem uygulaması olmayacağını ve her bir hakemin günde minimum 2 maçta görev alacağını açıkladı. Olimpiyatlara katılmanın tüm hakemler için bir hedef olduğunu vurgulayan Özbar, voleybol branşında olimpiyat görevi almanın zor olduğunu belirtti.

“Olimpiyatlara katılmış olmak zaten büyük bir hedef. Gönül istiyor ki kadın milli takımımız olimpiyatlarda final oynasın.”

Özbar, olimpiyat oyunlarındaki maçların zorluğunu ve kalitesini vurgulayarak, her maçın üst düzey ve zorlu olduğunu söyledi. Kendisinin olimpiyatlarda herhangi bir hedefinin olmadığını dile getiren Özbar, Olimpiyatlara katılmış olmanın zaten büyük bir hedef olduğunu söyledi ve ekledi: “Gönül istiyor ki kadın milli takımımız olimpiyatlarda final oynasın.”

“Olimpiyata davet, Türkiye’nin spora yaptığı yatırımların ve verdiği değerin bir yansıması”

Özbar, olimpiyata davet edilmesinin Türkiye’nin spor alanındaki yatırımlarının ve verdiği değerin bir göstergesi olduğunu vurguladı. Devletin ve federasyonunun desteğiyle çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Özbar, Türk sporunda bu başarıyı sağlayanlara teşekkür etti.

Özbar, bu başarıya katkıda bulunanlara şükranlarını sunarken, Sayın Cumhurbaşkanı’na, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Sayın Mehmet Akif Üstündağ’a, Merkez Hakem ve Gözlemci Kurulu Başkanı Sayın Aziz Yener’e, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na ve Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi ailesine teşekkürlerini iletti.