MKE Ankaragücü Başkanı İsmail Mert Fırat: Eryaman Stadı’ndaki Zemin Hızla İyileştiriliyor

featured

İsmail Mert Fırat, Eryaman Stadı’nın Zeminindeki Bakım Çalışmalarını Vurguladı

MKE Ankaragücü Başkanı İsmail Mert Fırat, 8 Şubat’ta Ziraat Türkiye Kupası’nda oynanan Gençlerbirliği-Trabzonspor maçının ardından Eryaman Stadı’nın zemininde bakım çalışmalarının hızlı bir şekilde başladığını vurguladı. Fırat, zemininden dolayı eleştirilen Eryaman Stadı’ndaki son durumla ilgili açıklama yaptı.

Zemin Konusu İle İlgili TFF’nin Karar Vereceğini Söyledi

Fırat, “Eryaman Stadı’nda 2023-2024 sezonunda lig ve kupada Ankaragücü ve Gençlerbirliği toplam 29 karşılaşma oynadı. Fakat zemin konusu bazı rakiplerle oynanacak karşılaşmalardan önce hep polemik oluyor. Bu konuda kararı verecek kurum TFF’dir. TFF, 2-6 Şubat tarihleri arasında statta oynanan 3 karşılaşma sonrası 7 Şubat’ta burada denetim yaptı ve Gençlerbirliği-Trabzonspor karşılaşması için oynanabilir onayı verdi” dedi.

Yapılan Bakım Çalışmalarının Sağlık ve Teknoloji Odaklı Olduğunu Belirtti

Eryaman Stadı’nın bakım çalışmalarının teknolojinin verdiği tüm imkanlardan maksimum seviyede yararlanılarak yapıldığını vurgulayan Fırat, “Ankara’da iklim şartları da mevsim normallerinin çok üzerinde gidiyor. Sahanın durumunun bugün itibarıyla 7 Şubat’ta raporlanan sahadan çok daha iyi olduğunu söyleyebilirim” şeklinde konuştu.

Fırat, futbolcu sağlığının önemli olduğunu vurgulayarak, “Ama burada akla gelen ilk soru 6 gün içerisinde 4 karşılaşmada oynayan oyuncuların sağlığının, pazar günü karşılaşmaya çıkacak oyunculardan daha mı değersiz olduğudur. Aslında TFF’nin vereceği karar, bize bu sorunun da cevabını vermiş olacak” dedi.

Galatasaray Maçı ve TFF’den İstekleri

Başkan Fırat, Galatasaray ile 18 Şubat Pazar günü yapacakları maç hakkında konuştu ve Konyaspor maçında alınan mağlubiyetin bu maçın önemini artırdığını belirtti. Ayrıca, Konyaspor maçında verilen hatalı kararın VAR kayıtlarını TFF’den resmi yollarla istediklerini hatırlattı.

Bu konuda daha önce bazı kulüpler için kayıtların kamuoyuyla paylaşıldığını ifade eden Fırat, TFF’den gelecek cevabı beklediklerini söyledi. Fırat, Türk futbolunda en büyük sorunun futbol kulüplerinin futbolun kurumlarına olan güven sorunu olduğunu belirterek, kuralların herkes için eşit uygulanması ve ayrıcalık yapılmamasını istedi.

Umarım verilecek karar adaletli olur ve spor kamuoyunda güven kaybı yaratmaz” şeklinde konuştu.