Yalnız Kadınların Şekerli Yiyeceklere Olan İlgisi Araştırıldı

featured

Yalnız Kadınlar ve Şekerli Yiyecekler

Los Angeles Kaliforniya Üniversitesi’nden yapılan yeni bir çalışma, yalnız kadınların şekerli yiyecekleri “duygusal ağrı kesici” olarak gördüğünü ortaya koydu. Araştırmacılar, 100’e yakın kadın üzerinde yapılan değerlendirme sonucunda yalnız kadınların yeme isteğiyle bağlantılı beyin aktivitelerinde artış olduğunu tespit ettiler.

Yalnızlığın Beslenme Alışkanlıkları Üzerindeki Etkisi

Araştırma kapsamında 93 kadın katılımcıya yalnızlık ve tecrit duyguları ile beslenme alışkanlıkları soruldu. Yapılan vücut kompozisyonu testleri sonucunda sosyal olarak izole olan kadınların daha yüksek vücut yağına, kötü beslenmeye ve kontrolsüz yeme alışkanlıklarına sahip oldukları belirlendi. Ayrıca, araştırmaya katılan en yalnız kadınların daha fazla kaygı ve depresyon belirtilerine sahip oldukları görüldü.

Şekerli Yiyeceklerin Etkisi

Yapılan MRI taramalarında, yalnız kadınların şekerli yiyeceklere olan ilgilerinin kontrol edildiği düşünülen beyin bölgelerinde daha fazla aktivite gözlendi. Araştırmacılar, tatlı yiyeceklerin sosyal dışlanma ile ilişkili acıyı azaltabilen etkisi nedeniyle ödüllendirici olduğunu belirttiler.