MEB Tarafından Yeni Müfredat Açıklandı

featured

Yeni Müfredat Taslağı Kamuoyuna Sunuldu

Milli Eğitim Bakanlığı, tüm öğretim kademelerinde zorunlu derslere ait “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” yeni müfredat taslağını “gorusoneri.meb.gov.tr” adresinden kamuoyunun görüşüne açtı.

Yeni Müfredat Ne Zaman Uygulanacak?

Yeni müfredat, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul beşinci sınıf ve lise dokuzuncu sınıflarda kademeli olarak uygulanmaya başlanacak.

Yeni Müfredat İle Sınıf Düzeyi Değişiklikleri

Yenilenen programlar kademe ve sınıf düzeylerine göre şekillendirildi. Örneğin, ilkokulda geometri konularında somut öğrenmeye ağırlık verilirken, ortaokulda işlemsel yönü zorlayıcı içerikler ön plana çıkarıldı. Lisede ise fonksiyonlar ve veri bilimi konularına daha fazla ağırlık verildi.

15 Temmuz Darbe Girişimi ve Din Eğitimi

Yeni müfredatta 15 Temmuz darbe girişimi, din derslerinde ‘Cihat’ olarak nitelendirilirken öğrencilere barışı sağlama ve vatanı savunmanın önemi vurgulandı. Aynı zamanda, Türkçe ve kültür derslerinde ise öğrencilere milli tarih ve değerler aktarılacak.

Matematikte Değişiklikler

Matematik dersinde yapılan değişikliklerle öğrencilerin geometrik düşünce düzeyleri göz önünde bulundurularak, öğrenme süreci daha somut bir yapıya kavuşturuldu. Ayrıca, lise düzeyinde integral kavramı yerine limit ve türev konularına ağırlık verilerek öğrencilerin problem çözme becerileri güçlendirilecek.