Güvensiz Oyuncak Bebeğin İadesi İlanı

featured

Firma, Ticaret Bakanlığı Tarafından Güvensiz İlan Edilen “Jasmine” İsimli Oyuncak Bebeğin İadesini Duyurdu

Bir oyuncak firması, Ticaret Bakanlığı’nın güvensiz bulduğu “Jasmine” adlı oyuncak bebeği geri çağırmak amacıyla gazetelere ilan verdi. Firma, oyuncaklarının mevzuatta belirtilen temel gerekleri karşılamadığını açıkladı.

“Kamuoyuna Duyurulur” Başlıklı İlan Bugünün Gazetelerinde Yer Aldı

Çocuklar için üretilen ve e-ticaret siteleri ile oyuncak dükkanlarında satılan Jasmine bebeğin oyuncak cip içindeki görselinin kullanıldığı ilanda, Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü tarafından yapılan denetim sonucunda güvensizlik tespit edildiği belirtildi.

Detaylı Denetim Sonucunda Plastikleştirici Maddelerde Sorun Tespit Edildi

Denetimde, Galtoys marka, Jasmine Glt-E101-A model ürünün, oyuncak güvenliği yönetmeliği ve kimyasalların kaydı, değerlendirilmesi, izni ve kısıtlaması hakkında yönetmelik kapsamında test ve muayeneler yapıldı. Fitalatla (plastikleştirici) ilgili mevzuatta belirtilen temel gerekleri sağlamadığı belirlendi.

Ürünlerin İadesi ve Bertarafı İçin Firma Tarafından Yapılan Çağrı

Firma, ilanda şu ifadelere yer verdi: “Ticaret Bakanlığı tarafından güvensiz olduğu tespit edilen bu ürünlerin piyasaya arzı yasaklanmış olup piyasada bulunan ürünlerin toplatılıp bertarafına karar verilmiştir. Ürünü satın almış olan müşterilerin bu ürünlerin kullanımına son vermesi ve firmayla iletişime geçerek bedeli karşılığında iade etmeleri rica olunur.”