ABD Üniversitelerinde İsrail’e Karşı Filistin Protestoları

featured

Georgetown ve George Washington Üniversiteleri Öğrencileri Eyleme Katıldı

ABD’de ülke genelindeki üniversite kampüslerine yayılan “İsrail’in Gazze’ye saldırılarına tepki” eylemlerine başkent Washington’da bulunan Georgetown ve George Washington üniversitelerinde okuyan öğrenciler de katıldı. Georgetown ile George Washington üniversitelerinde bazı öğrenciler, “Özgür Filistin” ve “Gazze’de hemen ateşkes” sloganları atarak protestolara destek verdiler.

Öğrenciler, Öğretim Üyeleri ve Personel Gösterilere Katıldı

Georgetown Üniversitesi ve George Washington Üniversitesi öğrencileri, öğretim üyeleri ve personelin de katıldığı protestolarda yüzlerce kişi bir araya geldi. Bazı öğrenciler çadırlar kurarken diğerleri ise sloganlar atarak tepkilerini dile getirdi.

Mezuniyet Töreni İptal Edildi, Gözaltılar Devam Ediyor

Güney California Üniversitesi mezuniyet törenini iptal ederken, diğer üniversitelerde de polisin öğrencilere sert müdahalesi devam ediyor. Emory Üniversitesi’nde plastik mermi kullanılarak Filistin’e destek çadırları dağıtıldı.

Öğrenci Örgütleri ABD Emperyalizmine Karşı Örgütleniyor

Öğrenci örgütleri, ABD’nin Filistinlilere yönelik desteklediği soykırıma karşı çıkarak İsrail ile ilişkilerin kesilmesini talep ediyor. Birçok akademisyenin de destek verdiği gösterilerde bazı isimler gözaltına alındı.

Netanyahu’nun Protestolara Tepkisi ve Bernie Sanders’ın Yanıtı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ABD’deki protestolara tepkisi reddedilirken, bağımsız Vermont Senatörü Bernie Sanders Netanyahu’yu sert bir şekilde eleştirerek, Gazze eylemlerinin antisemitizmle ilişkilendirilemeyeceğini vurguladı.