Cumhurbaşkanı Erdoğan, Seçimler İçin Parti Liderleriyle Görüşüyor

featured

Erdoğan, Belediye Başkan Adaylarını Belirlemek İçin Görüşmeler Yapıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart 2024’te düzenlenecek mahalli idareler seçimleri kapsamında belediye başkan adaylarını belirlemek için yoğun bir mesai harcıyor. Erdoğan, bu kapsamda parti liderleriyle görüşmeler gerçekleştiriyor.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ile Görüşme

Dün parti genel merkezinde Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ile bir araya gelen Erdoğan, seçim stratejileri ve ittifak konularını ele aldı. Görüşme basına kapalı olarak gerçekleşti.

Hür Dava Partisi Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ile Görüşme

Bugün ise Hür Dava Partisi Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin Genel Merkez’inde Erdoğan ile bir araya geldi. Görüşme yaklaşık 1 saat sürdü ve basına kapalı gerçekleşti.

Cumhur İttifakı’nın Devamı İçin İrade Uyuşması

Görüşme sonrası açıklama yapan Yapıcıoğlu, yerel seçimlere ilişkin olarak Cumhur İttifakı’nın devam etmesi yönünde bir talep ve irade uyuşması olduğunu belirtti. Detayların önümüzdeki günlerde çalışılacağını ve kamuoyuna açıklama yapılacağını ifade etti.

Heyetlerin Oluşturulması ve İlk Görüşme Tarihi

Görüşmenin ardından heyetlerin oluşturulduğunu belirten Yapıcıoğlu, AK Parti heyetinin başkanlığını Efkan Ala’nın yapacağını, kendi partisi Hür Dava Partisi’nin ise İshak Sağlam başkanlığında bir heyet oluşturacağını söyledi. Heyetler, önümüzdeki günlerde çalışmalarını gerçekleştirecek ve bir sonuca ulaşmak için çaba sarf edecek. İlk görüşmenin yarın ya da cuma günü gerçekleşmesi muhtemel.