AGF’nin ikinci durağı Kaş oldu

featured

-AGF Yönetimi, 24-28 Ekim tarihleri arasında icra edilecek ‘Batı Antalya” buluşmasının ikinci durağı Kaş ilçesi oldu.

Akdeniz Gazete Sahipleri Derneği ev sahipliğinde
bir araya gelen Akdeniz Gazeteciler Federasyonu (AGF) Yönetimi, ‘Batı Antalya Buluşması’ kapsamında ikinci durağı olan Kaş ilçesinde çeşitli ziyaretlerde bulundu..

Kaş ilçesinde seyir terasında şehri panoramik seyir seyreden AGF yönetimi, Uzun Çarşı ziyareti ve Kral Mezarı ziyaretinin ardından Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş’ın misafiri olarak Kaş Belediyesi Çukurbağ Yarımadası Sosyal Tesislerinde öğle yemeği yedi. AGF Yönetimi, Kaş ilçesinin tarihi ve doğal güzelliklerine hayran kaldı.

Öğle yemeğine, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Başkan Yardımcısı Sefa Özdemir, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Gaye Coşkun, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Sekreteri Abdülkadir Kalender, Akdeniz Gazete Sahipleri Derneği Başkanı ve Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Duran Yenigün, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Taş, Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Cihangir, Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Aslan Deveboynu, Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kürşat Tuncel, Mersin İnternet Gazeteciler Derneği Başkanı Vahap Şehitoğlu, Isparta Cemiyet Başkanı Emre Altuğ ve Akdeniz Gazete Sahipleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Çeviren katıldı.

Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, AGF yönetimini belediye çalışmaları hakkında bilgilendirdi. AGF Yönetiminin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Ulutaş, “Kaş bir dünya markası. Dünyanın her yerinden yerli ve yabancı turisti ağırlıyoruz. Dünya’nın bir çok yerinde dalış için gelen sporcular ilçemizi tercih ediliyor. Balık çeşitliliği konusunda Türkiye’de ilk dörtdeyiz. Çevre dostu bir belediyeyiz. Yeşile önem veriyoruz. Bitirdiğimiz birçok proje var. Kaş her ne kadar Turizm ile ön plana çıksa da tarımda da ön plana çıkıyoruz. Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası’nın Organize Sanayi Bölgesi çalışması ve Kınık Hali’nin tamamlanmasıyla Türkiye’nin en büyük Toptancı hali konumunda olacağız. İlçemizi ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederiz” dedi.

AGF Genel Başkanı Gaye Coşkun ise Başkan Ulutaş’ın belediye çalışmaları ve Kaş’ın doğasının bozulmadan gelişmesine katkı sağladığı için tebrik ederek, Batı Antalya buluşmasını katkı sağladığı için plaket takdim etti.

İKİNCİ DURAK DEMRE
Kaş’tan hareket eden AGF Yönetiminin, ikinci durağı Demre ilçesi oldu. AGF Yönetimi, Demre Belediyesi’nin misafiri olarak Çayağzı’nda yat turuna çıktı. Demre ilçesinde su altında kalan Kekova batık şehri ve Demre Kalesini inceleyen AGF Yönetmi, Demre’ye hayran kaldı.

Daha sonra AGF yönetimi, Noel Baba olduğuna inanılan Aziz Nikolaos’ın ölümü ile yapılan kiliseyi ziyaret etti. AGF Yönetimi, Noel Baba’nın ölümünden sonra bir süre burada yattığı daha sonra kemiklerinin İtalyan denizcilerce Bari’ye götürüldüğü iddia edilen Noel Baba’nın, kilese de yeni keşfedilen bölümünde Noel Baba’nın gerçek mezarının olduğunun düşünüldüğü yerde kazı çalışmalarını inceledi.

AGF Yönetimi, şehir yürüyüşünün ardından Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü Sosyal Tesisleri’nde Demre Belediye Başkanı Av. Okan Kocakaya’nın davetlisi olarak akşam yemeği yedi.

AGF Yönetimi ile sohbet eden Başkan Kocakaya, Demre’de yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kocakaya, “Geçtiğimiz yerel seçimlerde belediye başkan adaylığı teklifi geldi. Demre’liyim ama 25 senedir Antalya’da yaşıyordum. Teklifi kabul ettik, halkımız teveccüh gösterdi, belediye başkanlığı nasip oldu. Göreve gelir gelmez hiç bir işçimin veya memurumun yerini değiştirmedim. Aynı personelle 3 yılda 22 projeyi tamamladık. 15 Milyon borçla devr aldık, tamamını ödedik. Belediyenin 18 milyon TL olan bütçesini yeni işletmeler açarak, 150 Milyon TL’ye çıkardık. Şimdi ise Genel Başkanımız Meral Akşener’in katılımı ile 27 Ekim’de 3. Demre Kekova Festivali’nde Toplu açılış töreni düzenleyeceğiz. Sizler de davetlisiniz. İlçemizi ziyaret edip, tanıtımına katkı sağladığınız için teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

AGF Genel Başkanı Gaye Coşkun ise başarılı belediye çalışmaları dolayısıyla Başkan Kocakaya’yı tebrik ederek, Batı Antalya buluşmasına katkı sağladığı için plaket takdim etti.

Batı Antalya buluşması Finike ilçesi ile devam edecek.