Otomatik taslak

featured

 

 

Viya Yatırım, Kooperatifçilik Geleneğini Yaşatıyor;

Kazandıran İş Modeliyle Büyüyor

 

 

Elektronik güvenlik sektöründe başladığı hizmet yolculuğunda, 2020 yılında gayrimenkul sektörüne başarılı bir giriş yapan ve Arsa Viya ile İzmir’de kooperatifçilik geleneğini yaşatan Yakup Kocatürk, şimdi de Viya Yatırım çatısı altında, bir ilke daha imza atıyor.

 

Viya Yatırım, Urla İçmeler’de dünyada ilk defa kooperatif mantığıyla kurulan ve otel hizmeti verecek tesis için düğmeye bastı.

 

Kooperatifçiliğin tüm dünyada uygulanan yaygın ve devlet denetiminde bir model olduğunu dile getiren Viya Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Kocatürk, “Urla’da merkeze 3 km. mesafede olan İçmeler’de kurduğumuz ‘Viya Yatırım Kooperatifi’ ile toplamda 10 bin adet pay dağıtacağız. Her pay bin dolar olacak (yaklaşık 35 bin TL.) Her hissedar en fazla 20 pay alabilecek. Burada 9 bin metrekare alan üzerinde 49 adet bungalow, otel hizmeti verecek. 45 metrekare aile tipi ve 25 metrekare de 1+1 ev tipleri olacak. Denize yakın konumdaki otel bünyesinde havuz, cafe ve dinlenme alanları, çocuk oyun alanları, kahvaltı salonu gibi ortak alanlar da bulunacak” dedi.

 

ÖMÜR BOYU GETİRİ SAĞLAYACAK

Kooperatif üyelerinin bir turizm tesisinin ortağı olacağına dikkat çeken Kocatürk, sözlerini şöyle sürdürdü: “Pay sahipleri ömür boyu getiri elde edecekler. Bankalar yıllık yüzde 6 faiz verirken, burada kar ortaklığı sistemiyle dolar bazında yıllık yüzde 20.4’lük getiri elde edilecek. Kar payları her ay otomatik olarak dolar bazında hesaplarına yatacak. Bu yatırım gelir vergisinden de muaf olacak. Eğer bir vefat söz konusu olursa da yatırımcı hissesini miras bırakılabilecek. Tapulu olduğu için herhangi bir risk taşımıyor. Üstelik 5 yıl sonrası o günün değeri üzerinden hesaplanarak kar payı de güncellenecek. Her yıl da güncellenmeye devam edecek. Şu anda altyapı çalışmaları başladı. Oteli 2025 yılı yaz sezonuna yetiştireceğiz. Yeni yatırımlar için de araştırmalarımız devam ediyor. Toplumumuzun geleceği için çok önemli olan topraksız tarım modeliyle ilgili kooperatif çalışmalarımızı da sürdürüyoruz”

 

GÜVENLİ YATIRIM İMKANI

 

Küçük yatırımcının, risk taşımayan, güvenli limanlar için arayışta olduğu gerçeğinden hareketle böyle bir yatırım modelini geliştirdiklerini belirten Kocatürk, “Küçük yatırımcının konut ya da tapulu arazi sahibi olma konusunda yaşadığı sıkıntıları biliyoruz. Küçük birikimlere, Türk toplumunun geleneklerinde var olan kooperatifçilikle harmanlayarak, istikrarlı kar payı sağlayacak Viya Yatırım modeli bu ihtiyacının bir yansımasıdır. Yatırım modelini Eylül ayı itibariyle yatırımcılara sunmaya başladık. İzmir, Ege, Türkiye, hatta yurt dışından çok sayıda ön talep aldık. Ekim ayı itibariyle yeni kooperatif üyelerimizi de aramıza almaya başlayacağız. Bir örnek verecek olursak, bin dolar vererek bir pay sahibi olan yatırımcı her ay düzenli olarak 17 dolar kar payı alacak. Bu döviz bazında bakıldığında bankaların verdiğinden yıllık 3,5 kat fazla bir getiri anlamına geliyor. Payı arttıkça aylık getirisi de aynı oranda artacak. Bu çok karlı bir yatırım modeli olduğu anlamına geliyor” diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

ARSA VİYA, TAPULU ARSA KOOPERATİFLERİNİN ÖNCÜSÜ OLDU

 

Grup şirketi Arsa Viya ile İzmir’de kooperatif modeliyle bugüne kadar güvenli, devlet denetimli, tapulu arsa yatırımı olanağı sunduklarını anlatan Yakup Kocatürk, “Arsa yatırımı konusunda uygun maliyetli ve özel bir yatırım aracı geliştirdik. Kurduğumuz kooperatif ile birlikte peyzaj, elektrik, su bağlantısı gibi altyapı hizmetlerini de fiyata dahil olarak sunuyoruz. Burada normalde alamayacakları hizmeti ve küçük metrekareleri yatırım yapmak isteyenler için sunabiliyoruz. Her yatırımcının tapusunun olduğu bu arsalarda tiny house ve bungalow kurulması mümkün. Bu konutlar metrekare olarak da fazla alan kaplamıyor. 250 metrekare arsası olan bir kişi böylece 200 metrekareden fazla bahçe ve kullanım alanına kavuşuyor” dedi.

 

YATIRIMCILAR İLGİ GÖSTERİYOR

 

İzmirde farklı lokasyonlarda tapulu arsa kooperatifleri kurduklarını kaydeden Yakup Kocatürk, şu bilgileri verdi: “Özellikle yaşanan pandemi ve deprem sonrasında bahçeli yaşam arzusu duyan insanlar bu kooperatiflere ilgi gösteriyor. Urla Naipli de 1, Torbalı Çamlıcada 2, Kemalpaşa’da Ören ve Halilbeyli’de olmak üzere 2 ve Spil dağında da 1 adet olmak üzere 7 kooperatif kurduk. Biz yatırımcı şirket olarak araziyi satın alıyoruz. Sonrasında tapuyu kooperatife devrediyoruz. Tarım arazisine normalde peyzaj elektrik su bağlamak mümkün değil. Biz kooperatif olduğumuz için yasal olarak bu işlemleri yapabiliyoruz. Kooperatif ortakları tapudan hak sahibi oluyor. Karar defterine noter onaylı olarak vaziyet planı işlendiğinde hissenin konumu da belirlenmiş oluyor. Burada her arsa sahibi önceden belirlenmiş görsel tasarıma sahip ve doğayla uyumlu bir konut modeli seçiyor. Buranın ileride imara açılması olasılığı da olduğu için belediye nizamlarına uygun yollar da yapılıyor. Ayrıntılı bilgi için viyayatirim.com adresine girebilir veya viyayatirim Instagram hesabımızı inceleyebilirsiniz. Yatırımcı olmak isteyenler web üzerinden online olarak üyelik başvurusu da yapabilir. Daha sonra biz Koop Bis bilgi sistemi üzerinden gerekli girişleri yapıyoruz. Sonrasında ise güvenli ödeme aşamasına geçiliyor. Herhangi bir risk bulunmuyor”