Analistler, Yatırımcıların Temkinli Davrandığı Bir Hafta

featured

ABD’de Makroekonomik Veriler Fed’in Adımlarını Belirleyebilir

ABD’de açıklanacak makroekonomik verilerin, Fed’in gelecek adımlarına yönelik sinyaller verebileceği düşünülüyor. Analistler, **risk iştahının düşük** seyrettiği küresel pay piyasalarında, ABD’de açıklanacak büyüme verilerinin önemine dikkat çekiyor.

ABD’de Çip Üretimine Yönelik Yatırımlar ve IMF’den Açıklamalar

ABD’de çip üretimi ve bilimsel araştırmaların desteklenmesine yönelik **CHIPS ve Bilim Yasası** kapsamındaki gelişmeler dikkat çekiyor. IMF ise orta vadeli büyüme beklentilerinin zayıf olduğunu belirterek, ticaretin canlandırılması ve iklim değişikliğiyle mücadele için işbirliğinin önemine vurgu yapıyor.

Altın ve Petrol Fiyatlarındaki Değişimler

Dün altın fiyatları **hafif artış yaşarken** ons fiyatı 2.034 dolara yükseldi. Brent petrol fiyatı ise yüzde 0,1 düşüşle 81,6 dolardan işlem görüyor.

Kripto Para Piyasaları ve Teknoloji Haberleri

Bitcoin, 57 bin doların üzerine çıkarak Aralık 2021’den bu yana **en yüksek seviyesine** ulaştı. ABD’li teknoloji devi Microsoft, Fransız rakibi Mistral AI ile yeni bir ortaklık kurdu. Öte yandan, FTC, süpermarket zinciri Kroger’in rakibi Albertsons’ı satın almasını engellemek için dava açtı.

Avrupa ve Asya’da Piyasa Durumu

Avrupa ve Asya borsalarında karışık bir seyir hakim. Japonya’da TÜFE verilerinin beklentileri aşması, Japonya Merkez Bankasının faiz politikasında değişiklik yapabileceği beklentilerini artırdı.

Yurt İçi Piyasalardan Haberler

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, dünü değer kaybıyla tamamlarken, dolar/TL ise yükselişle 31,14 seviyesinden işlem görüyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve TCMB Başkanı Fatih Karahan, G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı’na katılmak üzere Brezilya’ya gidiyor.