Bakan Şimşek, FATF Kararını Değerlendirdi

featured

Bakan Şimşek’in Açıklamaları

Bakan Şimşek, bugün FATF’ın gerçekleştirdiği Genel Kurul toplantısında alınan karara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Toplantıda Türkiye’ye ilişkin alınan karara değinen Şimşek, FATF’ın ülkemizin kara para aklama ve terörizmin finansmanı ile mücadele sisteminin güçlendirilmesi için oluşturulan Eylem Planı’nın tüm maddelerini başarıyla tamamladığı kararına vardığını belirtti.

Son Aşama: Gri Listedeki Yerimiz

Bakan Şimşek, yapılan yoğun çalışmalar sonucunda ülkemizin gri listeden çıkış sürecinin son aşamaya geldiğini ifade etti. Prosedür gereği FATF ekibi tarafından Türkiye’ye yapılacak ziyaretin akabinde hazırlanacak değerlendirme raporunun haziran ayındaki Genel Kurul toplantısında ele alınacağını ve bu toplantıda ülkemize yönelik gri liste kararının kaldırılmasının beklendiğini dile getirdi.

Teşekkürler ve Çalışmalar

Bakan Şimşek, başta MASAK olmak üzere Adalet, İçişleri ve Dışişleri Bakanlıkları ile diğer ilgili kurum ve kuruluşların koordineli çalışmaları sonucunda elde edilen başarılı sonuca vurgu yaparak, emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. Ayrıca, sosyal medya hesabından da ülkemizin gri listeden çıkması için başarılı bir şekilde tamamlanan teknik çalışmalardan bahsederek, haziran ayındaki denetimle bu sürecin tamamlanacağını belirtti.