Powell, ABD Kongresinde Para Politikası Raporunu Sunuyor

featured

Powell, Senato Komitesi Sorularını Yanıtlıyor

Ulusal Rezerv Başkanı Jerome Powell, ABD Kongresindeki yarıyıllık Para Politikası Raporu sunumunun ikinci gününde Senato Komitesi üyelerinin sorularını yanıtladı. Powell, faiz oranlarının şu anda oldukça kısıtlayıcı bir seviyede olduğunu belirterek, para politikasının uzun ve değişken gecikmelerle işlediğini vurguladı.

Enflasyon ve Politika Faizi

Powell, enflasyonun yüzde 2’ye inmesini beklemeyeceklerini ve enflasyonun sürdürülebilir bir şekilde yüzde 2’ye doğru ilerlemesine daha fazla güven duyana kadar politika faizinin düşürülmesinin uygun olmayacağını belirtti. Sıkılaşma döngüsünde politika faizinin muhtemelen zirvede olduğuna inandıklarını ifade eden Powell, ekonomik görünümün belirsiz olduğunu ve yüzde 2’lik enflasyon hedefine doğru ilerlemenin garanti olmadığını vurguladı.

Powell, “Bu güveni elde ettiğimizde, ki uzak değiliz, ekonomiyi resesyona sürüklememek için kısıtlama seviyesini düşürmeye başlamak uygun olacaktır.” dedi. Powell, ekonominin genel olarak beklenen seyirde gitmesi durumunda, politika kısıtlamalarını azaltmanın muhtemelen uygun olacağını ancak bu durumun garanti olmadığını dile getirdi.