Fanatik Yahudi İşgalciler Mescid-i Aksa’ya Saldırılarını Sürdürüyor

featured

Filistin Vakıflar ve Din İşleri Bakanı, İşgalcilerin Saldırılarına İlişkin Bilgi Verdi

Filistin Vakıflar ve Din İşleri Bakanı Hatem el-Bekri, yaptığı yazılı açıklamada, fanatik Yahudi işgalcilerin Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılarına ve El Halil’deki İbrahim Camisi’ne yönelik saldırılara değindi.

Mescid-i Aksa, Sürekli Saldırılara Maruz Kalıyor

Bekri, “Mescid-i Aksa, zamansal ve mekansal olarak ikiye bölünme girişimi kapsamında cuma ve cumartesi günleri hariç her gün sabah ve akşam saatlerinde yerleşimcilerin saldırılarına maruz kalıyor.” ifadesini kullandı.

İsrail Güçleri Filistinlilerin Aksa’ya Girişini Kısıtlıyor

Yasa dışı Yahudi işgalcilerin ocak ayında Mescid-i Aksa’ya 22 kez baskın düzenlediğine dikkat çeken Bekri, İsrail güçlerinin, Filistinlilerin Aksa’ya girişini kısıtladığını, kayda tabi tuttuğunu ve ablukasını şiddetlendirdiğini belirtti.

İşgalciler İbadet Edenlere Engel Oluyor

Bekri, İsrail güçlerinin Aksa’ya girişte Filistinlileri kimlik kontrolünden geçirdiğini, ibadet edenleri dış kapılarda alıkoyduğunu ve onlarcasının Aksa’ya yaklaşmasına izin vermediğini vurguladı.

İsrail Güçleri İşgalcilere Kolaylık Sağlıyor

Bekri, İsrail güçlerinin Aksa’ya baskın yapan işgalcilere koruma ve kolaylık sağladığını belirterek, yerleşimcilerin “neredeyse her gün sabah ve öğle namazı sonrası Mescid-i Aksa’ya, Meğaribe Kapısı’ndan baskın düzenlediğini” ifade etti.

İşgal Altındaki Camilerde İhlaller Artıyor

Filistin Vakıflar ve Din İşleri Bakanı, işgalcilerin baskınlarının “7 Ekim 2023 öncesine kıyasla Mescid-i Aksa’da ibadet edenlerin sayısında en yüksek seviyede düşüşe yol açtığını” ifade etti. Ayrıca, İbrahim Camisi’ndeki ezan odasının Yahudilere gasp edildiğini vurguladı.

Filistinlilere Yönelik Saldırılar Artıyor

İsrail’in 1967’den beri işgal altında tuttuğu Batı Şeria’da bulunan cami, 25 Şubat 1994’te Müslümanların üzerine ateş açan bir fanatiğin eyleminden sonra kapatılmış ve açıldığında da yarısından fazlası Yahudilere tahsis edilmiş şekilde bölünmüştü. Bekri, İsrail’in camilere yönelik ihlallerinin arttığını belirtti ve işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırıların arttığını söyledi.

İşgal Altındaki Camilere Verilen Zararlar

İsrail güçlerinin Tulkerim kentinde bulunan 2 camiye zarar verdiğini aktaran Bekri, İsrail’in Gazze’ye saldırı başlattığı 7 Ekim 2023’ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te 381 Filistinlinin hayatını kaybettiğini ve binlercesinin yaralandığını belirtti.