Gazze’de İsrail Saldırıları Devam Ediyor: Yıkım ve Katliam

featured

Ölü Sayısı 19 Bin 667’ye Yükseldi

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, İsrail’in son 24 saat içerisinde düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısının 214 artarak 19 bin 667’ye yükseldiğini duyurdu. İsrail’in aralıksız saldırılarına rağmen ölüm sayısı hızla artmaya devam ediyor.

53 Bin Ton Bombayla Gazze Yıkıldı ve Katliam Yapıldı

İsrail, 7 Ekim’den bu yana Gazze’ye 53 bin ton bomba yağdırarak büyük bir yıkım ve katliam gerçekleştirdi. Sivillerin yaşadığı bölgeler hedef alınırken, binalar, hastaneler ve okullar da hedef haline geldi.

Hastaneler de Hedefte

İsrail saldırılarının hedefi olan hastaneler, büyük bir yıkıma uğradı. Gazze’de bulunan 22 hastane ve 53 sağlık merkezi tamamen hizmet dışı kaldı. Bu durum, yaralıların tedavi edilmesi ve sağlık hizmetlerine ulaşmanın zorlaşmasına neden oldu.

300 Sağlık Personeli, 32 Sivil Savunma Görevlisi ve 96 Gazeteci Hayatını Kaybetti

İsrail saldırılarında 300 sağlık personeli, 32 sivil savunma görevlisi ve 96 gazeteci hayatını kaybetti. Bu saldırılar, Gazze’deki sağlık sistemini ve haber akışını büyük ölçüde etkiledi.

90 Okul ve Üniversite Hizmet Veremez Halde

Gazze’deki 90 okul ve üniversite, İsrail saldırıları sonucunda hizmet veremez hale geldi. Eğitim kurumlarının hedef alınması, çocukların eğitim haklarının ihlal edilmesine ve geleceklerinin tehlikeye girmesine sebep oldu.