ABD Ulusal Kara Yolu Trafik Güvenliği İdaresi, Tesla’yı Otopilot Sorunu Nedeniyle Geri Çağırdı

featured

ABD Ulusal Kara Yolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA), Tesla otomobillerin otopilotunda yaşanan sorunlar nedeniyle geri çağırma kararı aldı.

ABD Ulusal Kara Yolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA), Tesla otomobillerde otopilot devreye girdiğinde sürücünün aracın çalışmasıyla ilgili sorumluluğu sürdürmediği ve müdahale etmeye hazır olmadığı veya iptal edilip edilmediğini anlayamadığı durumlarda çarpışma riskinin artabileceğini açıkladı. Bu sorunun giderilmesi amacıyla Tesla’nın 2 milyondan fazla aracı geri çağırması gerektiği belirtildi.

Otopilot Sorununun Giderilmesi İçin Yazılım Güncellemesi Yapılacak

NHTSA’nın açıklamasına göre, Tesla’nın otopilotunda sorunun giderilmesi için yazılım güncellemesi yapılması gerekmektedir. Tesla, 2015’in sonlarında otopilot’u etkinleştirmesinden bu yana üretilen yaklaşık 2,03 milyon Model X, S, 3 ve Y araçlarına güncellemeyi yapacağını duyurdu.

NHTSA’nın Uzun Süren Soruşturmasının Ardından Geri Çağırma Kararı Alındı

Tesla’nın 2 milyondan fazla aracını geri çağırma kararı, otopilot kullanımı sırasında meydana gelen bir dizi kazaya ilişkin NHTSA tarafından yapılan iki yıl süren bir soruşturmanın ardından geldi. NHTSA, Tesla araçlarının sürücü destek sistemi olan otopilotu kullanırken sürücülerin yeterince dikkatli olup olmadığını incelemekteydi.

Tesla’nın Otopilot Sistemi

Tesla’nın otopilot sistemi, otomobillerin kendi şeritleri içinde otomatik olarak yönlendirilmesini, hızlanmasını ve fren yapmasına yardımcı oluyor. Ancak NHTSA’nın incelemesi, sürücülerin otopilotu kullanırken yeterince dikkatli olmadığını ve gerektiğinde müdahale etmeye hazır olmadığını ortaya çıkardı.