Gazze’de sağlık sistemine İsrail saldırıları nedeniyle büyük zarar

featured

Gazze’deki hastanelerin çoğu çalışamaz durumda

Gazze’deki Dünya Sağlık Örgütü yetkilisi, Gazze’deki 36 hastaneden yalnızca 11’inin kısmen çalıştığını duyurdu. İsrail’in Gazze’yi işgalinin ardından hastaneler ve sağlık sistemine yapılan saldırılar sonucunda Gazze’deki sağlık hizmetleri büyük ölçüde zarar gördü.

İsrail-Gazze çatışmalarının sonuçları

  • Hamas’ın İsrail’e yönelik saldırıları sonucunda İsrail’in açıklamasına göre 1200 İsrailli öldü ve 5132 kişi yaralandı.
  • İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları sonucunda ise en az 18,205 Filistinli öldü. Bu ölü sayısının içinde 7700 çocuk ve 5150 kadın bulunuyor.
  • İsrail ordusu, Gazze’ye yönelik saldırılarının başladığı tarihten bu yana 433 askerin öldüğünü açıkladı.
  • İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs’te ise İsrail güçleri ve yasadışı Yahudi yerleşimcilerin saldırıları sonucunda 275 Filistinli hayatını kaybetti.
  • İsrail ordusu ile Lübnan’daki Hizbullah’ın sınır hattındaki çatışmalarda ise 23 Lübnanlı sivil, 100 Hizbullah mensubu, 5 İsrailli sivil ve 6 İsrail askeri öldü.

Gazze’de yaşanan insanlık dramı

Gazze’de yaşanan çatışmalar ve İsrail’in uyguladığı abluka sonucunda 1.9 milyon Filistinli evlerinden edildi ve barınma, gıda, temiz su, ilaç ve sağlık hizmetlerinden yoksun şekilde yaşam mücadelesi veriyor. Gazze’deki insanlar, sağlık hizmetlerine erişim konusunda büyük bir zorlukla karşı karşıya kalıyor.