Sur İlçesinde Ağır Hasarlı Binalarda Sağlık Hizmeti Devam Ediyor

featured

İskender Paşa Mahallesindeki Aile Sağlık Merkezi Ağır Hasarlı

Sur ilçesinde bulunan İskender Paşa Mahallesi’ndeki 4 katlı Aile Sağlık Merkezi binası, il Sağlık Müdürlüğü tarafından alınan performans raporu sonucunda ağır hasarlı olduğu belirlendi. Binanın oturulması sakıncalı ve çürük olduğu raporda yer aldı. Ancak bir yıl geçmesine rağmen binanın hala boşaltılmadığı ve sağlık hizmeti vermeye devam ettiği öğrenildi.

Ağır Hasarlı Bina Hala Hizmet Vermekte

Ağır hasarlı binada, 6 doktor, hemşire ve yardımcı personel görev yapmakta ve her gün yüzlerce hasta ayakta tedavi edilmekte, muayene edilmekte ve ilaç yazılmaktadır. Sağlık Müdürlüğü uzun zamandır yeni bir bina arayışında olmasına rağmen, uygun bir yer bulunamadığı için ağır hasarlı binada sağlık hizmetlerinin devam ettiği belirlendi.

25 Yıllık Bina Sağlık Hizmetini Tehdit Ediyor

25 yıl önce inşa edilen bina, 6 Şubat depremi sonrasında ağır hasarlı olarak kaydedildi. Ancak bir yıl geçmesine rağmen yeni bir bina bulunamadığı için faaliyetler ağır hasarlı binada sürdürülmektedir. Mahalle sakinleri, ağır hasarlı binada sağlık hizmeti almak zorunda olduklarını belirtmişlerdir. Bu durum ise onları tedirgin etmektedir. Yeni bir hizmet binasına geçilmesi için ilgili kurumlara çağrıda bulunulmaktadır.

Diyarbakır’da da Benzer Durum Yaşanıyor

Diyarbakır’ın merkez Bağlar İlçesinde de benzer bir durum yaşanmaktadır. Şeyh Şamil Mahallesi Emek Caddesi üzerinde bulunan 7 katlı 18 daireli Habip Apartmanı, 6 Şubat depreminden sonra ağır hasarlı raporu almıştır. Binanın kolon ve kirişleri ağır hasar görmüş, çatlaklar oluşmuş ve bodrumdaki taşıyıcı kolonlar patlamıştır. Ancak bir yıl geçmesine rağmen binanın ne tahliye edildiği ne de yıkıldığı belirlenmiştir.

Depremzedeler Zor Koşullarda Yaşamlarını Sürdürüyor

Depremzedeler, yüksek kira bedelleri ve maddi imkansızlıklar nedeniyle kış ortasında taşınacak yerleri olmadığı için ağır hasarlı binada yaşamaya devam etmektedir. Kentteki kira bedellerinin 15-25 bin lira arasında olduğu belirtilmiştir. Bina sakinleri, sokakta veya çadırda kalmak yerine ağır hasarlı evlerinde yaşamayı tercih ettiklerini ifade etmişlerdir.

Yetkililer Tahliye İşlemleri Hakkında Bilgi Verdi

Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri, Habip apartmanıyla ilgili tahliye işlemlerinin kaymakamlıkların yetki ve tasarrufunda olduğunu belirtmişlerdir. Aile Sağlığı Merkezi binası hakkında ise Sağlık Müdürlüğüne ait bir ağır hasar raporu olmadığını ifade etmişlerdir.