MEB ve ÖSYM İşbirliği ile Hazırlanan EKYS Sonuçları Açıklandı

featured

2024 Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı Sonuçları Açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) işbirliği ile hazırlanan Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı (EKYS) sonuçları açıklandı. Adaylar, sonuçlara sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilirler.

Ekys Sonuçları Nasıl Öğrenilir?

Adaylar, yerleştirme sonuçlarına 8 Mart 2024 tarihinden itibaren ÖSYM’nin sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilirler.

Ekys Soru ve Cevap Kağıtları Erişime Açıldı

18 Şubat 2024 tarihinde uygulanan 2024 MEB Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı’nın (2024-MEB-EKYS) adaylarının cevap kağıtlarının görüntüleri, cevap kâğıtlarına işaretledikleri cevaplar ve doğru cevaplar, ÖSYM’nin ais.osym.gov.tr adresinden 8 Mart 2024 tarihinden itibaren 10 gün süreyle erişime açıldı.

Adaylar, cevap kâğıtlarını ve doğru cevapları görüntülemek için ais.osym.gov.tr adresine T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yapabilirler. Burada sınavda kullandıkları cevap kâğıdı görüntüsünü, işaretlemelerini ve elde edilen cevaplarını inceleyebilirler.

Ekys Nedir?

Ekys, okul müdür ve müdür yardımcılığı için yapılan bir sınavdır. MEB ve ÖSYM arasındaki protokolle belirlenen Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı adıyla bilinir. Bu sınav, okul müdürü ve müdür yardımcısı alımlarında kullanılmaktadır.