2024 MSÜ Değerlendirme İşlemleri Tamamlandı

featured

MSÜ Sınav Sonuçları Açıklandı

ÖSYM’nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 2024 MSÜ değerlendirme işlemleri tamamlandı. Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Sınavı, lisans düzeyinde askeri eğitim alacak öğrencilerin belirlenmesi amacıyla yapıldı. Sınav sonuçları 1 hafta daha erken açıklandı.

MSÜ Sonuçlarını Nasıl Sorgulayabilirsiniz?

Adaylar, sınav sonuçlarını T.C. Kimlik Numarası ve şifreleri ile ÖSYM’nin sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek, internet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi işlemini hizmete sunmuştur.

MSÜ için TYT ve AYT Sınavına Katılım Gereklidir

Harb Okulları için 2024-YKS’nin Temel Yeterlilik Testi ve Alan Yeterlilik Testleri, Astsubay Meslek Yüksekokulları için ise 2024-YKS’nin Temel Yeterlilik Testi şarttır. Harp Okullarına kadın ve erkek, Astsubay Meslek Yüksekokullarına ise sadece erkek öğrenci alınacaktır.

MSÜ Cevap ve Soru Kağıtları Erişime Açıldı

3 Mart 2024 tarihinde uygulanan 2024 MSÜ Sınavı’na ait cevap kâğıtları, soruların doğru cevapları ile birlikte ÖSYM’nin ais.osym.gov.tr adresinden erişime açıldı. Adaylar, sınavda kullandıkları cevap kâğıdı görüntüsünü ve doğru cevapları kontrol edebilirler.

MSÜ Nedir?

Milli Savunma Üniversitesi, Millî Savunma Bakanlığı’na bağlı olarak kurulan askeri yükseköğretim kurumudur. Üniversite bünyesinde çeşitli askeri okullar ve enstitüler bulunmaktadır.