Ürdün, Gazze’ye İnsani Yardım Konvoyu Gönderdi

featured

Ürdün ordusundan yapılan açıklamaya göre, yardımlar Haşimi Ürdün Hayır Kurumu ile koordinasyon içinde gerçekleştirildi. Yardım konvoyunda bulunan gıda ve yardım malzemeleri Gazze halkına dağıtılacak.

Gazze Halkının İhtiyaçları Karşılanacak

Ürdün’ün gönderdiği 51 kamyonluk insani yardım konvoyunda, Gazze halkının ihtiyaçları doğrultusunda gıda ve yardım malzemeleri bulunuyor. Bu malzemeler, ilgili kurumlar aracılığıyla Gazze halkına ulaştırılacak.

İsrail’in Gazze’ye Saldırıları Devam Ediyor

İsrail ordusunun 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’ye yönelik saldırıları devam ederken, sivil yerleşim yerlerinin yanı sıra hastane, okul ve barınaklar royalbet twitter da hedef alınıyor. Bu saldırılar, Gazze’deki 2,3 milyon nüfuslu halkı açlıkla karşı karşıya bırakıyor.

BM: Gazze’de Büyük Bir İnsani Felaket Yaşanıyor

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), İsrail’in Gazze’yi 17 yıldır kuşatma altında tutması nedeniyle bölgede büyük bir insanî felaket yaşandığını belirtmişti. İsrail’in saldırılarında binlerce Filistinli öldü ve yaralandı, hastane ve eğitim kurumları da hedef alındı.