Almanya’da Din Görevlisi Yetiştirme Programı

featured

DİTİB, Almanya’da Din Görevlisi Yetiştirmeye Başlıyor

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), bu yıl Almanya’da kuruluşunun 40. yılını kutluyor. Bünyesindeki Dahlem Eğitim Merkezi’nde yetişen din görevlileri, DİTİB’e bağlı 858 camide görev alacak.

DİTİB Genel Başkanı Muharrem Kuzey, TRT HABER’e yaptığı açıklamada, 2019 yılında başlattıkları imam eğitim programını genişlettiklerini ve hedeflerinin yılda 100 din görevlisini yetiştirmek olduğunu belirtti. Bu program sayesinde dil, kültür ve dini yeterlilik açısından yetişmiş görevlilerin camilerde hizmet etmelerini sağlamayı amaçladıklarını vurguladı.

DİTİB, Müslümanlara Ulaşmayı Hedefliyor

Kuzey, bu uygulama ile DİTİB’in Almanya genelinde bütün Müslümanlara ulaşmayı hedeflediğini söyledi. Önceliklerinin camilerin boş kalmaması ve kültürel değerlerin korunarak hizmetlerin sürdürülmesi olduğunu ifade etti.

Proje DİTİB’e Ait

Kuzey, bu projenin tamamen DİTİB’in kendi projesi olduğunu belirtti. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Almanya İçişleri Bakanlığı’ndan aldıkları destekle projelerini hayata geçireceklerini kaydetti. Hedeflerinin bu projeyi 2024 yılında gerçekleştirmek olduğunu ifade etti.

858 Cami Derneğinde Görev Yapan Din Görevlileri Kapsam Dahilinde

Kuzey, uygulamanın DİTİB’e bağlı 858 cami derneğinde görev yapan din görevlilerini kapsadığını belirtti. Bu program aracılığıyla yılda yetiştirecekleri 100 din görevlisi ile Türkiye’den kısa süreli olarak gelen din görevlilerinin yer değiştirmesini sağlayacaklarını açıkladı.