Milli Boksör Buse Naz Çakıroğlu, Paris 2024 Öncesi Avrupa Şampiyonası’na Hazırlanıyor

featured

Buse Naz Çakıroğlu’nun Avrupa Şampiyonası Hazırlıkları Devam Ediyor

Milli boksör Buse Naz Çakıroğlu, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları öncesinde kendisini denemek adına Sırbistan’da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’na katılmaya hazırlanıyor. Çakıroğlu, Tokyo 2020’de 51 kilogram kategorisinde gümüş madalya kazanarak adını altın harflerle yazdırmıştı. 2023’te Polonya’da düzenlenen Avrupa Oyunları’nda altın madalya kazanan milli sporcu, Paris 2024 için kota kazanmıştı.

Büyük Hedef: Altın Madalya ve Takım Şampiyonluğu

Buse Naz, Kastamonu Olimpiyat Hazırlık ve Kamp Eğitim Merkezi’nde milli takımla birlikte yoğun bir hazırlık sürecinden geçerek Avrupa Şampiyonası’na odaklandı. Çakıroğlu, turnuvadan altın madalya ile ayrılmayı hedeflerken, takım olarak şampiyonluğu da istediklerini belirtti. Dünya şampiyonasında takım halinde dünya şampiyonu olduklarını hatırlatan Çakıroğlu, bu ünvanlarını korumak istediklerini vurguladı.

Olimpiyat Öncesi Deneme Fırsatı

Buse Naz, Avrupa Şampiyonası’nın olimpiyat öncesi kendini test etmek için önemli bir fırsat olduğunu dile getirdi. Kendi performansını ve rakiplerini değerlendirmek istediğini belirten milli sporcu, Avrupa şampiyonluğunu tekrar elde etmek istediğini ifade etti. Çakıroğlu, olimpiyat için heyecanlandıklarını ve hedeflerinin sadece katılmak değil, şampiyon olmak olduğunu söyledi.