Galatasaray’ın Kopenhag Maçı Öncesi Durumu

featured

Kopenhag Maçı Öncesi Puan Durumu

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu’nda 5 maçta 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet yaşayarak toplamda 5 puan elde etti. Kopenhag ile aynı puana sahip olan Galatasaray, averajla üçüncü sırada yer alıyor. Grubun lideri olan Bayern Münih 13 puanla zirveyi korurken, son sırada ise 4 puanı bulunan Manchester United bulunuyor.

Kopenhag Maçının Önemi

Galatasaray’ın UEFA Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turuna yükselmesi için Kopenhag ile oynayacağı maçtan galibiyetle ayrılması gerekiyor. Eğer Galatasaray kazanırsa, puanını 8’e çıkaracak ve diğer maçların sonucuna bakılmaksızın grup ikincisi olarak son 16 turuna geçmeyi garantileyecek. Ancak, Galatasaray’ın kaybetmesi ve Manchester United’ın Bayer Münih’i yenmesi durumunda Galatasaray Avrupa defterini kapatmak zorunda kalacak.

Galatasaray’ın Kazanması Durumunda Ödül

Galatasaray’ın Kopenhag maçını kazanması durumunda, son 16 turuna çıkmanın yanı sıra 12,4 milyon euro para ödülü kazanacak. Bu galibiyet primiyle birlikte Galatasaray’ın UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki toplam geliri 43,6 milyon euroya ulaşacak.

Sakatlıkların Durumu

Galatasaray’da sakatlıkları geçen Davinson Sanchez ve Hakim Ziyech’in, Kopenhag maçının kadrosunda yer alması bekleniyor.

Muhtemel İlk 11’ler

Kopenhag: Grabara, Anderson, Vavro, Diks, Jelert, Falk, Gonçalves, Lerager, Elyounoussi, Achouri, Claesson

Galatasaray: Muslera, Boey, Sanchez, Abdülkerim, Angelino, Kaan, Torreira, Ziyech, Kerem Aktürkoğlu, Zaha, Icardi