Lewis Hamilton, Gazze’deki Trajediye Dikkat Çekmek İçin Ateşkes Çağrısı Yaptı

featured

Formula 1 Şampiyonu Lewis Hamilton’un Gazze Çağrısı

‘Formula 1’in yedi kez dünya şampiyonluğunu kazanmış olan Büyük Britanya’nın ünlü pilotu Lewis Hamilton, Gazze’de yaşanan trajediye dikkat çekmek amacıyla bir ateşkes çağrısı yaparak ön plana çıktı. Mercedes takımının 39 yaşındaki pilotu, 36 milyon kişi tarafından takip edilen sosyal medya hesabı üzerinden bir mesaj yayınladı.

Hamilton’dan Ateşkes ve Destek Mesajı

Hamilton mesajında, “Bu kutsal zamanı tehlike, kayıp ve kalp kırıklığıyla geçiren Filistin’deki tüm insanlara sevgi ve desteğimi gönderiyorum. Bölgedeki pek çok kişi için kutsal olan bu ayda, ailelerin bir arada olabilmesi, sürekli yıkım ve şiddet tehdidinden kurtulabilmesi için kalıcı bir ateşkes ve rehinelerin iadesi çağrısında bulunmaya devam etmeliyiz. Hemen şimdi ateşkes.” ifadelerine yer verdi.

Çocukların Beslenme Eksikliği ve Gazze’deki Durum

Hamilton, aynı zamanda Gazze’de her üç çocuktan birinin ciddi beslenme eksikliği çektiğini ve bu durumun müdahale edilmezse ölümcül sonuçlar doğurabileceğini belirtti. Ekim ayında da Gazze’deki saldırılar hakkında tepkisini dile getiren ünlü pilot, “Yaşanan acı ve kayıpların boyutu gerçekten yıkıcı. Masum insanların, özellikle de çocukların kasıtlı olarak hedef alınmasının hiçbir haklı gerekçesi olamaz. Bunu kabul edemeyiz.” şeklindeki görüşünü ifade etmişti.