Galatasaray, Deprem Bölgesine 300 Konut İnşaatı İçin Protokol İmzaladı

featured

Başkan Özbek ve Bakan Özhaseki, İmza Törenine Katıldı

Galatasaray Kulübü, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile 300 konutun inşa edileceği bir işbirliği protokolü imzaladı. Protokol törenine grandbetting Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Bakan Mehmet Özhaseki ve TOKİ Başkanı Ömer Bulut katıldı.

Konutların İnşa Edilmesiyle İlgili Açıklamalar

Bakan Özhaseki, 6 Şubat depremlerinin ardından 850 bin bağımsız bölümün ağır ve orta hasarlı duruma geldiğini belirtti. Devletin bu yıkımın altından kalkabilmek için büyük bir refleks gösterdiğini ifade eden Özhaseki, 250 bin konutun yapımının devam ettiğini ve 46 bin konutun sene başından itibaren teslim edileceğini söyledi. Özhaseki, “2-3 sene içerisinde hiç deprem olmamış gibi o şehirlerimizde hayatın canlandığını göreceğiz” dedi.

Galatasaray’ın Yardımları ve İşbirliği

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, depremin yıkıcı etkisi göz önüne alındığında devletin her yere yetişmesinin mümkün olmadığını belirtti. Bu noktada hayırseverlerin yardımlarının önemli olduğunu vurgulayan Özbek, Galatasaray Kulübü olarak deprem bölgesine destek konusunda tereddüt etmediklerini söyledi. Özbek, “30 milyon taraftarımız var, 30 milyon sevenimiz var. Kişi başına 20 lira toplasak bunu karşılayabiliyoruz. O zaman bunu harekete geçirmeliyiz” şeklinde konuştu.

Galatasaray’ın İnşaat Projeleri

Özbek, deprem bölgesinde 850 bine yakın konut ve iş yeri inşaatının yapılması gerektiğine dikkat çekti. Konteynerde yaşamın aile yaşamına uygun olmadığını ifade eden Özbek, bu sürecin hızlandırılması için sivil toplum kuruluşlarının harekete geçmesi gerektiğini söyledi. Galatasaray Kulübü olarak ellerinden geleni yapacaklarının sözünü veren Özbek, diğer kulüplere de çağrıda bulunarak, bu işe birlikte el atılmasını istedi.

İmza Töreni ve Sonuç

Galatasaray Kulübü ile TOKİ arasında deprem bölgesine 300 kalıcı konut yapımı için işbirliği protokolü imzalandı. İmza töreninde Bakan Özhaseki’nin “Zenginliğin sırrı vermekmiş, belki şampiyonluğun sırrı da böyle gelir” ifadelerine Özbek “İnşallah” yanıtını verdi. Törenin ardından Bakan Özhaseki’ye Galatasaray forması ve bir plaket takdim edildi. Galatasaray Kulübü, deprem bölgesine olan yardımlarını sürdürmeye devam edeceğini belirtti.