Türkiye, Paris 2024 Olimpiyatlarına Katılacak Sporcuların Listesini Açıkladı

featured

A Milli Kadın Voleybol Takımı 12 kişiyle olimpiyatta olacak

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda mücadele edecek. FIVB Milletler Ligi ile Avrupa Şampiyonası’nın son galibi olan ve Dünya Kupası niteliği taşıyan Olimpiyat Elemeleri’ni de birinci bitirerek Paris vizesi alan “Filenin Sultanları”, 12 isimle olimpiyatta yer alacak.

Bireyselde en çok kota boks ve güreşte

Olimpiyat için geri sayım sürerken Türkiye’ye bireysel branşlarda en çok kota kazandıran sporlar, şu ana kadar boks ve güreş oldu. Boksta milli sporcular Busenaz Sürmeneli, Buse Naz Çakıroğlu, Hatice Akbaş, Gizem Özer, Samet Gümüş ve Tuğrulhan Erdemir, Polonya’da geçen yıl düzenlenen 3. Avrupa Oyunları’nda Paris 2024’e kota almayı başardı. Milli güreşçiler Rıza Kayaalp, Taha Akgül, Ali Cengiz, İbrahim Çiftçi, Buse Tosun Çavuşoğlu ile Evin Demirhan Yavuz da 2023 Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’ye olimpiyat kotası kazandıran isimler oldu.

Tokyo’da madalya alan isimler

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nda madalya kazanan 13 isimden 8’i Paris 2024 için Türkiye’ye kota kazandırdı. Tokyo’da altın madalya kazanan milli boksör Busenaz Sürmeneli ile gümü