Amerika’da Taylor Swift’in Joe Biden’a Yardımcı Olacağına İnanılan Komplonun Yayılması

featured

Amerikalıların Büyük Bir Kısmı Taylor Swift’in Biden’ı Desteklemek İçin Komplo Kurduğuna İnanıyor

Amerika’da son zamanlarda ilginç bir komplo teorisi gündemde. Özellikle yeni anketlerin, Amerikalıların hatırı sayılır bir kısmının bu teoriye inandığını göstermesi dünya basınının da dikkatini çekti.

Taylor Swift’in Joe Biden’ın Yeniden Seçilmesine Yardımcı Olacağı İddiası

Monmouth Üniversitesi Anket Enstitüsü Müdürü Patrick Murray, salı günü yaptığı açıklamada, “Sözde Taylor Swift komplosunun oldukça yüksek sayıdaki Trump destekçisinde karşılığı var. Biz anket yapmadan önce bunu duymamış olan birçok kişi bile bu fikrin inandırıcı olduğunu kabul ediyor” dedi.

Ankete göre, katılanların yüzde 18’i Taylor Swift’in Biden’a yardımcı olmak için bir komplonun parçası olduğuna inanıyor.

Taylor Swift’in İlişkisi ve Super Bowl Performansıyla İlgili Komplo Teorileri

Şarkıcının Kansas City Chiefs NFL takımının yıldızı Travis Kelce ile çıkmaya başlamasının ardından sağcı medyada komplo teorisi gelişti. Swift, 2020’de Donald Trump yerine Joe Biden’ı destekledi; Beyaz Saray’ın bu yıl da aynısını yapmasını sağlamaya çalıştığı bildiriliyor. Hatta Super Bowl’da Chiefs’in galip gelmesi de Biden’ın şeytani planının bir parçasıydı.

Komploya İnananların Siyasi Eğilimleri

Komploya inandığını söyleyenlerin yaklaşık dörtte üçü kendilerini Cumhuriyetçi partiyle özdeşleştiriyor veya Cumhuriyetçi partiye eğilimli gösteriyor, yüzde 83’ü de kasım ayında Trump’ı destekleyeceğini söyledi.