Sigorta Şirketlerine Yeni Uygulama: Teklif Vermeyen Şirketler Hızlıca Tespit Edilebilecek

featured

Sigorta Bilgi Merkezi, Sigorta Şirketlerini Düzenleyen Yeni Platforma Geçiyor

Sigorta Bilgi Merkezi tarafından kurulan ve Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun belirlediği usul ve esaslara göre işleyen yeni platform uygulaması, sürücülerin poliçelerine hızlı bir şekilde ulaşmasını hedeflerken, teklif vermeyen sigorta şirketlerini tespit etmeyi kolaylaştıracak.

Üyelik Zorunlu Hale Getirildi

Platformda yer alacak sigorta şirketlerinin trafik ruhsatına sahip olmaları zorunlu kılındı ve 17 bin sigorta acentesinin üyelik süreci, üyelik ücreti ödeme şartı ile isteğe bağlı hale getirildi.

Acentelerin İşi Kolaylaşacak

Platform üzerinden yapılan aracılık sözleşmeleri, sigorta şirketleri ile acenteler arasında organik bir süreç yürütülmesini sağlayacak. Acentelerin işini kolaylaştıracak olan platform, sürücülere trafik poliçelerine kısa sürede ulaşma imkanı sunacak.

Yeni Süreç Nasıl İşleyecek?

Yeni uygulama, teklif alma sürecini iki faza ayırıyor. Birinci fazda acenteler, halihazırda anlaşmalı oldukları sigorta şirketlerinden 10 dakika içinde platform üzerinden teklif alabilecek. Eğer bu süre içinde teklif alamazlarsa ikinci faza geçecekler ve diğer sigorta şirketlerinden teklif alabilecekler. Teklif alınmasını takiben poliçe tanzimi hızlı bir şekilde gerçekleştirilecek.

Yarın devreye alınacak platformun, Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Başkanı Levent Korkut’a göre, acente işlerini kolaylaştırabileceği belirtilmektedir. Ancak, şirketlerin acentelere teklif vermeme durumunda 3 ay boyunca yeniden başvuru yapılamaması gibi bazı durumların poliçeye ulaşımı aksatabileceği ifade edilmektedir.

Bu yeni uygulama ile sürücülerin ve acentelerin işleri kolaylaşırken, sektöre ve tüm paydaşlara fayda sağlayabileceği düşünülmektedir.